У Маріуполі шукають патронатних вихователів

Місто шукає патронатних вихователів для сімей, які готові у своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Їм буде надана заробітна плата, кошти на виховання дитини та комплексна професійна підтримка. Патронат над дитиною – забезпечення найкращих інтересів дітей.

Кандидатами можуть стати подружжя з досвідом виховання власних, вже повнолітніх дітей, які проживають на спільній житловій площі в Маріуполі. Вони повинні любити дітей та вміти з ними працювати. 

Сімейний патронат - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Мета сімейного патронату- забезпечити захист прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками. Надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини, щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

До сім’ї патронатних вихователів можуть бути влаштовані діти віком від народження до 18 років.  Оптимальний термін перебування дитини в патронатній сім’ї визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин, їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках, за рішенням органу опіки та піклування, термін перебування під патронатом може бути подовжений. Однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.

Завдання патронатних вихователів:

- забезпечення догляду, виховання, збереження життя та здоров’я дитини на період її перебування в патронатній сім’ї;

- соціально-педагогічна підтримка та сприяння медичній, психологічній і соціальній реабілітації дитини;

- створення умов для підтримки контактів дитини з її біологічними батьками, родичами, окрім випадків, коли це може завдати шкоди життю та здоров'ю дитини;

- підготовка дитини до повернення в біологічну сім’ю чи влаштування в іншу форму сімейного виховання.
 

За консультацією та більш детальною інформацією жителі можуть звернутися в управління "Служба у справах дітей" Маріупольської міської ради, вул. Архітектора Нільсена, 26, каб. 19, тел. 33- 33-01, (орієнтир - Шаховий клуб).



Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

22.09.2021 12:09