Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області інформує

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області інформує

Євген Олейніков провів зустріч з представниками ОТД Департаменту казначейства США

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/501743.html повідомила.

План співпраці ДПС та Офісу технічної допомоги Департаменту казначейства США обговорили в.о. Голови ДПС Євген Олейніков та в.о. заступника директора ОТД Департаменту казначейства США Алан Робіду, радники ОТД Феріс Фінк, Філіп Бренд та Сюзан Стенлі.

Експерти ОТД відзначили готовність податківців до впровадження змін та подальшої розбудови функціоналу служби. Це, зокрема, стосується розуміння важливості процесів, які наразі тривають в податковій, та рівень обізнаності працівників щодо кінцевих результатів реформ.

«Наша стратегія роботи з командою податкової служби – пояснення необхідності змін. Працюємо за принципом – змінюємося разом. І коли ми бачимо результати нашої роботи, то  це є найкращим стимулом до продовження процесів реформ. Головне, щоб такі зміни мали незворотний характер, щоб їх сприймала вся команда», – впевнений в. о. Голови ДПС Євген Олейніков.

Він також підкреслив, що сьогодні податкова служба не має правоохоронної функції і результати її роботи не лише не погіршилися, але й відчутно зросли. Це дозволило по новому будувати відносини з платниками податків.

Серед основних напрямів експертної допомоги ОТД, в яких зацікавлені в податковій службі,  в. о. Голови ДПС Євген Олейнков відзначив обмін інформацією, побудову зручної ефективної системи послуг для платників податків, ефективну взаємодію з правоохоронними органами, систему управління змінами тощо. 

За словами експертів ОТД, всі визначені напрями будуть включені до плану роботи місії для максимальної розбудови спроможності ДПС.

 

Інтерв’ю в. о. Голови Державної податкової служби України Євгена Олейнікова телеканалу «Перший Діловий»

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/502544.html повідомила.

У програмі «Підсумки дня» в.о. Голови податкової служби України Євген Олейніков розповів, як просувається податкова амністія: «За півтора тижні ми вже маємо декларації, де люди декларують  свої доходи. Зараз проводиться процедура визнання сплати податків, тобто у майбутньому, якщо до вас прийде хтось з моїх колег і спитає звідки кошти, можна буде просто послатися на декларацію».

Він вказав на фактори, від яких залежить успішність податкової амністії: «Ми маємо гарантувати, що ми перевіряємо лише правильність заповнення самої декларації. Протягом року, поки працює податкова амністія, декларацію можна подавати неодноразово. Подана декларація заміняє попередню, а те, що ви сплатили, залишається сплаченим».

Євген Олейніков наголосив на тому, що податкова служба не перевіряє і не має права перевіряти законність отриманих коштів: «Підпис, який ставиться при заповненні спеціальної анкети у банку при проходженні процедури одноразового декларування, і є підтвердженням того, що кошти набуті законним шляхом».

 

Про податкову знижку на зустрічі з батьками студентів Університету імені Альфреда Нобеля

Одним із пріоритетних напрямів діяльності органів податкової служби Дніпропетровщини є забезпечення своєчасного та об’єктивного інформування громадськості про найважливіші питання як оподаткування так і діяльності.

Особливу увагу податкова служба області приділяє вихованню молодого покоління, як сумлінного платника податків майбутнього.

Сьогодні, 16 вересня 2021 року, у форматі онлайн в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбулась зустріч податківців Дніпропетровщини з батьками студентів Університету імені Альфреда Нобеля за темою «Податкова знижка на навчання та порядок її отримання».

Захід відкрив заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Леонов Валерій.

Він зазначив, що головним фактором процвітання нашої держави є свідома, патріотично налаштована молодь, обізнана в законодавчому полі. Тому інформування платників про норми податкового законодавства, про права платників, є важливим вектором роботи податкової служби.

На зустрічі акцент зроблено на порядку і умовах отримання податкової знижки. Присутніх ознайомлено з процедурою повернення коштів, зокрема, у разі сплати учбовим закладам за навчання.

Крім того, слухачів ознайомлено з можливостями субсайту «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області», сервісами ДПС та перевагами Електронного кабінету.

«Увага податкової служби до молодого покоління направлена на формування свідомості сумлінного платника податків, відповідального громадянина своєї держави. Ми вже зараз маємо орієнтуватись на молодь як на цінність, а не ресурс. Від молодого покоління залежить той шлях, яким наша країна піде у майбутньому. Саме нова українська генерація корегуватиме закони, змінюватиме і вдосконалюватиме суспільне життя України», - підсумував Леонов Валерій.

 

Погашення заборгованості із виплати заробітних плат – пріоритет роботи податківців Дніпропетровщини

Нещодавно, за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольги Мазур в Дніпропетровській обласній державній адміністрації пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні також присутні представники бізнесу – роботодавці.

Частиною 5 ст. 97 Кодексу законів про працю Україні (КЗпП) визначено, що оплата праці найманих працівників здійснюється в першочерговому порядку.

Крім того, заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата (ст. 115 КЗпП).

 «Податкова служба області не залишається осторонь проблеми забезпечення трудових прав громадян Дніпропетровського регіону і одним із основних напрямків роботи ГУ ДПС є робота по виведенню заробітних плат із «тіні», а також по погашенню заборгованості з виплати заробітних плат», - зауважила Ольга Мазур.

Спільні заходи державних органів направлені на те, щоб недобросовісні роботодавці не ухилялись від оподаткування доходів, виплачених найманим працівникам, та не продовжували порушувати вимоги трудового законодавства.

Виплачуючи заробітні плати працівникам без затримок і в повному обсязі, роботодавці працюють у правовому полі України і не наражають себе на застосування значних штрафних санкцій.

 

Важливий вектор роботи податківців Дніпропетровщини – розгляд звернень громадян

 «Всебічний розгляд звернень громадян, задоволення їх законних прав та інтересів є пріоритетним напрямком роботи органів державної влади, відповідальним обов’язком службових осіб, фактором забезпечення суспільно-політичної та економічної стабільності в державі», – зазначила начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Ганна Чуб.

ГУ ДПС здійснюється розгляд звернень громадян, які надійшли, як у письмовому так і в електронному вигляді на електронні поштові скриньки, у тому числі dp.zvern436@tax.gov.ua, безпосередньо до ГУ ДПС

Протягом січня – серпня 2021 року до ГУ ДПС надійшло 482 звернення громадян. Основні питання, які порушувалися громадянами у заявах, стосувалися, зокрема, консультацій з питань податкового законодавства – 157 звернень, контрольно-перевірочної роботи – 144 звернень, обліку у Державному реєстрі – 48 звернень.

Нагадуємо, що ст. 20 Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян» із змінами визначено, що звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, – невідкладно, але не пізніше 15-ти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати 45 днів.

 

Протягом поточного року на користь органів ДПС вирішено 851 судову справу на загальну суму 3,4 млрд гривень

Станом на 01 вересня 2021 року на розгляді у судах за участі податкових органів Дніпропетровської області перебувало 3 458 справ різних категорій на загальну суму 8,0 млрд гривень.

Із розглянутих судами протягом січня – серпня 2021 року справ, на користь податкових органів області вирішено 851 справу на загальну суму 3,4 млрд гривень.

«Із загальної кількості адміністративних справ за позовами платників податків більшу частину складають справи про визнання недійсними/нечинними податкових повідомлень-рішень. Так, протягом  2021 року на розгляді у судах знаходилось 1 437 таких справ на суму 3,2 млрд гривень. Із розглянутих справ, на користь податкових органів вирішено 344 справи на суму 485,5 млн грн», – зазначив начальник управління супроводження судових справ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Микола Обертович.

 

Увага! Шахраї!

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/501294.html повідомила.

До Державної податкової служби України надходять повідомлення про телефонні дзвінки суб’єктам господарювання невідомих осіб, які представляються посадовими особами ДПС, її територіальних органів, та просять про надання фінансової допомоги.

Шахраї можуть використовувати різні номери телефонів, розрахункові рахунки, картки  різних банківських установ.

Наголошуємо, що посадові особи ДПС діють виключно у рамках законодавства та не мають жодного відношення до таких дзвінків.

Просимо платників податків бути обережними та уважними. У разі надходження таких звернень від нібито «податківців» радимо звертатися до органів Національної поліції (тел. 102) або на «гарячу» телефонну лінію ДПС «Пульс» за тел. 0-800-501-007 (напрямок 5).

 

Податківцями Дніпропетровщини виявлено схему розкрадання бюджетних коштів на 13 млн грн

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/501502.html повідомила.

Фахівцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Дніпропетровській області викрито схему незаконного заволодіння бюджетними коштами.

Так, службові особи органу місцевого самоврядування області перед початком старту ринку землі уклали договори на розробку технічної документації для інвентаризації земель із підконтрольною комерційною структурою. Перераховані бюджетні кошти через низку підприємств було виведено з обігу для легалізації та незаконного заволодіння. Сума збитків склала понад 13 млн гривень.

За матеріалами проведеного дослідження органами прокуратури внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за ознаками ст. 191 КК України.

 

Великі платники податків провели експортно-імпортних операцій на 1094 млрд гривень

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/501917.html повідомила.

За 7 місяців 2021 року великі платники податків здійснили експортно-імпортних операцій на суми 623 млрд грн та 471 млрд грн відповідно.

Чотири з п’яти найбільших експортерів серед великих платників податків – це підприємства важкої промисловості. Крім того, підприємства цієї групи в сумі забезпечують 55 % експорту від загального обсягу експортних операцій великих платників податків на суму 344 млрд грн.

Підприємства, що вирощують і торгують зерновими та бобовими культурами, необробленим тютюном, а також кормами для тварин займають 15,6 % від загального обсягу експорту на суму 97 млрд гривень.

Щодо імпорту, то найбільшими імпортерами за 7 місяців 2021 року є підприємства важкої промисловості з 11 % серед великих платників податків та сумою в 51 млрд грн. Крім того, імпортери автотранспортних засобів та приладдям до них займають 14% від загального обсягу імпорту серед великих платників податків. 18% від загального обсягу імпорту займають підприємства газонафтової промисловості України з 85 млрд грн обсягу в абсолютному значенні.

 

ДПС ретельно перевіряє факти можливих порушень у сфері роздрібної торгівлі підакцизною продукцією

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/503001.html повідомила.

Державна податкова служба на постійній основі здійснює моніторинг інформації з зовнішніх джерел (у т. ч. розміщеної в мережі Інтернет, соціальних мережах Telegram, Facebook, Instagram тощо), а також ретельно перевіряє факти можливих порушень у сфері роздрібної торгівлі підакцизною продукцією (алкогольні напої та тютюнові вироби), викладені в зверненнях органів виконавчої, Уряду, громадян та Асоціацій легальних виробників алкоголю та тютюнових виробів.

За інформацією, наданою Асоціацією «Легальних виробників алкоголю» та Українською асоціацією виробників тютюнових виробів «Укртютюн», встановлено, що майже на 2 тис. господарських об’єктах (місця стихійної торгівлі), які розташовані майже у всіх регіонах України, здійснюється реалізація контрафактної підакцизної продукції (у т. ч. алкогольних напоїв та тютюнових виробів).

Так, протягом поточного року підпорядкованими структурними підрозділами ДПС організовано та проведено обстеження, фактичні перевірки усіх таких господарських об’єктів. За результатами таких перевірок ініційовано вилучення із незаконного обігу підакцизної продукції на суму близько 12 млн грн, застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму майже 6 млн грн, до адміністративної відповідальності притягнуто 396 громадян, які здійснювали реалізацію алкогольних та тютюнових виробів без дозвільних документів (ліцензій) та у місцях, які не передбачені для такої торгівлі.

У разі встановлення випадків реалізації підакцизної продукції з порушенням вимог законодавства України просимо невідкладно інформувати Державну податкову службу України для вжиття контрольно-перевірочних заходів.

Для всебічного та якісного розгляду звернень просимо за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання, вид придбаної підакцизної продукції (з ознаками фальсифікації та/або відсутності марок акцизного податку) з наданням підтверджуючих документів (за наявності) або будь-яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.


Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

21.09.2021 11:53