У поїзді Львів - Маріуполь п'яний чоловік домагався двох дівчат

До двох дівчат, що їхали в поїзді Львів - Маріуполь, в купе приставав п'яний попутник. Потерпілим не допомогли ані наряд правоохоронців, ані співробітники поїзда.
Про це в Facebook написала пасажирка поїзда Львів - Маріуполь Катя Стельмащук.

«Мені треба було мовчати, поки мене не зґвалтували?»
До двох дівчат, які їхали нічним поїздом, приставав чоловік-попутник. Він поводився зухвало, був в нетверезому стані та намагався приставати до дівчат.

На прохання втихомирити пасажира, переселити його або самих дівчат, провідниця не відреагувала. Чоловік продовжив чіплятися до дівчат, хапаючи їх за руки та ставлячи непристойні питання – хоча дівчата дали йому зрозуміти, що говорити з ним не бажають.

Після цього на станції в Тернополі пасажирки викликали наряд поліції. Але правоохоронці також не побачили підстави зняти пасажира з поїзда (попри розпиття алкоголю в поїзді).

«Що такого має відбутися, щоб ви «мали право» вивести цю людину з вагона? Мені треба було мовчати поки він мене не став бити або не ґвалтувати?» – на це питання, за словами Стельмащук, вона не отримала відповіді від правоохоронців.
Зрештою дівчат перевели в інше купе, при цьому чоловік залишився на своєму місці.

У соціальних мережах жінки стали ділитися схожими історіями. Деякі говорили про необхідність введення роздільних вагонів для чоловіків і жінок.

Про введення сегрегованих вагонів заради безпеки пасажирок говорили й раніше.

Про цю ініціативу заговорили у 2020 році після побиття та спроби зґвалтування Анастасії Лугової в поїзді Київ - Маріуполь. Але і до того Укрзалізниця намагалася ввести сегреговані вагони.

Так, у 2010 році як експеримент Львівська залізниця вводила роздільні купе для чоловіків і жінок в 12 поїздах (на поїзд був один «роздільний» вагон), пізніше – Донецька залізниця. Однак, за словами керівництва Укрзалізниці, послуга не мала попиту – залишалося багато нереалізованих місць.

Зараз керівництво Укрзалізниці не прокоментувало ситуацію, що склалася у поїзді Львів - Маріуполь.
Что ждет пассажира в поезде "четырех столиц" (фото) - : деловой новостной  сайт Дело Украина

Джерело: pr.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новини Львова

09.08.2021 14:09