«Безпечні автомобільні дороги»: поліцейські Маріуполя, Мангуша та Нікольського за три дні задокументували більше 50 порушень ПДР

З 20 липня на території держави розпочався комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Безпечні автомобільні дороги», який спрямований знизити рівень аварійності на дорогах, шляхом посилення превентивних заходів.
Так, на дорогах Маріуполя, Мангушського та Нікольського районів збільшено кількість екіпажів автопатрулів з числа поліцейських сектору реагування патрульної поліції, для здійснення контролю за дотриманням Правил дорожнього руху.
За перші три дні відпрацювання поліцейські сектору реагування патрульної поліції виявили та задокументували 56 фактів порушень Правил дорожнього руху, 6 з них - це керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.
Особливу увагу поліцейські приділяють виявленню фактів порушення ПДР, які є основними причинами дорожньо-транспортних пригод, а саме: керування транспортним засобом в стані сп'яніння, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення водіями правил обгону, користування ременями безпеки або мотошоломами, порушення ПДР пішоходами і велосипедистами, а також дотримання законодавства в сфері пасажирських перевезень. Крім того, поліцейські виявляють факти порушення правил проїзду транспортних засобів, чиї габаритні або вагові параметри перевищують нормативні.
Посилені профілактичні заходи триватимуть до 20 серпня.
Також, нагадуємо водіям: з метою зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг при температурних показниках повітря вище +28 С0, з 01 червня 2021 року в денну пору доби в області застосовується обмеження та заборона руху автомобільними дорогами загального користування державного значення великовагових транспортних засобів фактичною масою більше 24 тони і навантаженням на вісь 7 тон, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов'язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.
Возможно, это изображение (1 человек и на открытом воздухе)
Возможно, это изображение (автомобиль и на открытом воздухе)

Джерело: mariupol-police.dn.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

23.07.2021 16:55