У Маріуполі побудують легкоатлетичний манеж з залом-трансформером

Спортивний манеж планується звести недалеко від центру Маріуполя, готується його проєкт. 

Як розповів заступник міського голови Олександр Кочурін, в Україні «наймолодший» подібний комплекс був відкритий у 2002 році в Сумах. Однак навіть він сьогодні не відповідає сучасним нормам і вимогам. «Ми вийшли з ініціативою створення в нашому місті сучасного легкоатлетичного манежу на Міністерство молоді та спорту України, президента Федерації легкої атлетики, - зазначив він. - Ідея була підтримана».
 Тепер, за його словами, йде дискусія про те, яким буде спортивний комплекс - для проведення змагань національного масштабу або міжнародного. Зараз визначено вже місце, де будуватимуть легкоатлетичний манеж, - недалеко від центру.
 У цій спортивній споруді маріупольці зможуть тренуватися і змагатися за всіма видами легкої атлетики, хіба що, за винятком стрільби з лука. Крім того, для глядачів планується звести зал-трансформер, який можна розсунути на чотири тисячі місць. Так що тут вільно можна буде проводити фінальні змагання, наприклад, - фінал Кубка України з баскетболу. Розміри легкоатлетичного манежу 150 на 80 метрів. Його будівництво обійдеться в сотні мільйонів гривень.
«За кошти міського бюджету ми звести спортивний об'єкт не зможемо. Тому ми захищаємо ініціативу на рівні міністерства, щоб отримати фінансування з державного бюджету», - зауважив Олександр Кочурін. До кінця цього року планується підготувати проєктно-кошторисну документацію.
Спортивный комплекс «Легкоатлетический манеж КГШВСМ» - информация, события,  карта, отзывы

Джерело: pr.ua

Категорії: Новини Маріуполя

23.07.2021 14:33