Трансляція 5-ї сесії Полтавської міської ради 8-го скликання

Протест проти будівництва багатоповерхівки на вул. Героїв АТО, 81Протест проти будівництва багатоповерхівки на вул. Героїв АТО, 81 | Фото Миколи Лисогора

Депутати Полтавської міськради 8-го скликання зібралися на засідання 5-ї сесії, на якій планують розглянути понад 50 питань, більшість з яких — технічні, але є і доволі принципові

23 липня о 10:00 депутати Полтавської міської ради восьмого скликання зібрались на засідання п’ятої сесії. Попередню сесію провели 18 червня, На ній розглянули близько 150 питань і закрили близько 8-ї вечора.

Сьогодні міськрада запланувала розглянути не менше 57 питань. Серед них — бюджетні, земельні, питання щодо комунального майна тощо.

Відеотрансляція засідання сесії:

09:50 — Під будівлею міськради знову зібралися мешканці мікрорайону Алмазний, які виступають проти будівництва багатоповерхівки на вул. Героїв АТО, 81, впритул до їхніх будинків. Вони вважають надання дозволу на будівельні роботи незаконним, бо порушені ДБН, а забудовник не провів громадських слухань.

Цього разу вони влаштували перфоманс — принесли пакети, брендовані символікою партії Мамая. Так вони нібито «повернули пайки», які той роздавав під час виборів.

Сергій Іващенко прийшов на сесію, але реєструватися на ній не плануєСергій Іващенко прийшов на сесію, але реєструватися на ній не планує

10:00 — Депутат від «Слуги народу» Сергій Іващенко прийшов до будівлі міськради, хоча ще учора представники партій «Слуга народу», «Рідне місто» і «Свободи» заявили, що їхні фракції проігнорують сесію, бо «перестали відчувати себе депутатами» через позицію міського голови. Нашому журналісту Іващенко повідомив, що на сесію він не реєструватиметься.

10:10 — На сесію зареєструвалися 23 депутати. Цього достатньо, аби мати кворум і провести сесію з мінімальною кількістю голосів.

Опозиція («Рідне місто», «Свобода», «Слуга народу») відсутня

Фракція «ЄС» у повному складі. На фото Юлія Костенко, Юлія Городчаніна та Олександр Дедюхін

10:15 — Наразі у повному складі на сесії присутні фракції «ЄС», «ППЛ» та «За майбутнє». З фракції «ОПЗЖ» прийшли тільки Оксана Деркач та Віктор Чміль (немає Євгена Момонта і Тетяни Годяк). Відсутні повністю фракції «Слуги народу» та «Рідного міста», двоє депутатів від «Свободи»: Юліан Матвійчук та Ігор Скляр (присутній Юрій Бублик). Усього зареєструвалися 24 депутати.

10:20 — Слово для виступу надали представникам громадськості. Олександр Моргуль озвучив проблему відмови водіїв перевозити учасників бойових дій у громадському транспорті безоплатно. Олександр Мамай відповів, що знає про проблему і найближчим часом має зібратися комісія, яка вирішить це питання. Сергій Каплін додав, що раз і назавжди проблема розв’яжеться за умови введення електронного квитка — з валідаторами і карткою містянина.

10:25 — Тамара Чиркова виступила по питанню дороги на Селецьке кладовище. Олександр Мамай відповів, що сподівається, що цього сезону її зроблять: кошти вже виділені. Олена Кальченко з Супрунівського старостинського округу знову виступила щодо доріг у селі Мильці, а також — освітлення вулиць, покосу траси та загалом роботи відповідальних за сферу ЖКГ. Наостанок вона пригрозила: якщо цього року не буде зроблена дорога, мешканці напишуть колективне звернення до правоохоронців щодо нецільового використання коштів.

10:30 — Мешканка будинку на Соборному майдані, 15, Валентина Мозгова розповіла, що будинок уже пішов тріщинами і його потрібно робити стяжки. Також вона занепокоєна майбутнім будівництвом 7-поверхівки поряд з будинком, через яку «вони всі з’їдуть на вулицю Леніна». Олександр Мамай запропонував прийти до нього на прийом у понеділок і там детальніше розповісти про проблеми.

10:40 — Представниця ГО «Горизонти країни» Софія Яцук просила розглянути можливість виділити якісь кошти на облаштування Прирічкового парку. Юлія Гродчаніна відповіла, що на цій сесії буде виділено 1 млн грн на проектування. Мешканець селища Рибці Юрій Воскобойніков озвучив проблему вулиць свого селища, щодо ремонту яких уже виготовлені проекти. Ігор Єгоров виступив щодо земельної ділянки на Першотравневому проспекті, 19 — через судову тяганину по ній. Представниця ЖБК «Бірюза» Ганна Мельникова висловилася проти забудови на вул. Героїв АТО, 81. Вона просила відповідний пункт у профільному рішенні виключити до вирішення ситуації.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Джерело: www.poltava.pl.ua

Категорії: Новости Полтавы

23.07.2021 11:00