Допомога від негоди та відновлення Гідротехнічної служби: у Маріуполі пройшов День депутата

На Дні депутата розглянули питання виділення матеріальної допомоги постраждалим від негоди та відновлення Гідротехнічної служби. Перший заступник міського голови Михайло Когут наголосив, всі підтоплені об’єкти будуть завершені до жовтня.

«На базі департаменту житлово комунальної інфраструктури було створено штаб, який дозволив стримати ситуацію та не допустити колапсу в комунальній інфраструктурі. 291 будинок залило. Постраждали 28 об’єктів соціальної сфери», - розповів Михайло Когут.

У 92 будинках ремонтні роботи вже виконані. 210 – в роботі. На контролі 81 об’єкт. Перший заступник мера наголосив, необхідно поза графіком «заходити» в ремонтні роботи. Отже, збільшити фінансування аварійного фонду на 800 тисяч. Також до райадміністрацій подано 140 заяв з приватного сектору. Для виділення матеріальної допомоги необхідно близько 2,4 млн грн.

Крім того, визначено 22 проблемних місця, де потрібно проведення робот з очищення зливових систем. Для цього у місті відновлять Гідротехнічну службу.

Як розповів директор департаменту транспорту та зв’язку Василь Клат, вона матиме чотири ключові задачі:

  • Формування інженерних рішень щодо системи водовідведення;
  • поточне утримання зливових систем;
  • регулярна механічна очистка;
  • взаємодія з аварійною службою з обслуговування закритих тюбінгів.

На базі служби планується створити дві бригади, які обслуговуватимуть усі райони міста. Обидва питання будуть винесені на сесію міської ради.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

22.07.2021 12:27