У Маріуполі планують наступного літа ввести в експлуатацію сталевий будинок

Міський голова Вадим Бойченко і генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков подивилися на хід будівництва першого в Україні сталевого будинку. Зараз роботи увійшли в активну фазу. Ввести будинок в експлуатацію планується влітку 2022 року.

«Сталевий будинок - унікальний за своїми характеристиками. Нова технологія дозволяє швидко і якісно будувати висотки на різних ділянках, в тому числі і зсувних. Це відкриває нові можливості в житловому будівництві. Крім цього, будинок буде повністю енергоефективним, а це значить, що комунальні платежі будуть мінімальними. Даний досвід будівництва буде і надалі застосовуватися в Маріуполі»,

- розповів Вадим Бойченко.

Будинок будується по вулиці Амурської - це 8 поверхів, 2 під'їзди і 120 квартир. Його каркас зводять з несучих сталевих конструкцій. Метал для них виготовлять маріупольські підприємства Групи Метінвест. Гарантія - 100 років.

Проект повністю відповідає європейським стандартам. Він розроблений переможцями конкурсу молодих архітекторів «Steel Freedom Architecture Festival». Подібні будинки вже є в більшості країн світу. Наприклад, в США і Великобританії сталеве будівництво в житловому фонді досягає 70%. В Україні він реалізується вперше. Проект спрямований на вирішення житлової проблеми Маріуполя, з його допомогою знизять потребу міста в соціальному житлі.

«Наше підприємство давно бере участь в сталевому будівництві по всьому світу. Наприклад, лондонський хмарочос «The Shard» побудований з нашої стали. Але вперше для себе і України ми взялися за проект житлового будинку. Для нас це великий досвід. В першу чергу, ми будуємо зручний, практичний і безпечний будинок. Також важливо, що його можна звести всього за півтора року. За цією технологією майбутнє!» - зазначив Юрій Риженков.


Джерело: Мариуполь

Категорії: Новини Маріуполя

22.07.2021 12:24