Проект забудови території між Прирічковим парком та готелем «Турист» виставили на огляд — попереду громадські обговорення

Проект забудови території між Прирічковим парком та готелем «Турист»Проект забудови території між Прирічковим парком та готелем «Турист»

Полтавська міськрада оприлюднила проект детального плану території з трьома 16-поверхівками, автостоянками, спортивними майданчиками, кафе та облаштованою набережною на 300 метрів

Сьогодні в приміщенні КО «Інститут розвитку міста» оприлюднили офіційний проект забудови території, обмеженої проспектом Миру, Прирічковим парком та проїздом. На стінах розмістили 7 графічних матеріалів, які виготовлені на замовлення забудовника Novos Development.

Підприємство Ігоря Сірика хоче звести три 16-поверхових будинки на 330 квартир, загальною площею 18963 м². У своїй документації забудовник вказує, що комплекс будинків передбачений для проживання 738 мешканців.

Чинний план території

Проект детального плану території: позначки 1, 2, 3 — 16-поверхівки, 8 — кафе

Поряд із багатоповерхівками, під ЛЕП, передбачені два майданчики для постійного зберігання автомобілів на 126 автомобілів і два майданчики для тимчасового зберігання автомобілів на 51 місце.

Поблизу будинків забудовник хоче відкрити низку майданчиків: дитячі, спортивні та для відпочинку. Ближче до берега Ворскли передбачена зона для пляжного відпочинку. Ймовірно, мається на увазі ділянка набережної у 300 метрів, яку обіцяв облаштувати Ігор Сірик. У рекреаційній зоні також планують збудувати кафе, а поряд стоянку для відвідувачів закладу на 13 місць.

Пропозиції щодо облаштування прибудинкової території

Відзначимо, що експозиція проекту детального плану також включає пропозицію щодо облаштування усіх 23 га Прирічкового парку з пішохідними доріжками та елементами набережної.

Пропозиція щодо облаштування доріжками та елементами набережної усіх 23 га Прирічкового парку

На даній виставці представлені тільки графічний матеріал, без ескізів будинків. Концепт забудови території між готелем «Турист» та Прирічковим парком раніше показали під час засідання архітектурно-будівельної ради. Роботи виконали майстри із київської команди Project 7, яка створила театр на Подолі у Києві.

Проектна документація забудови території ще на етапі внесення змін. На містобудівній раді лунали пропозиції, щоб зробити через будинки транзитну зону. Перший поверх використати і під паркінг, і для проходу людей до Прирічкового парку. Звести будинки на «ніжках», житлову забудову підняти на поверх і зробити наскрізний прохід. Забудовник може зіштовхнутися із проблемою підтоплення території, паводками чи ґрунтовими водами. Тому на цій території потрібно передбачити систему відкачки води.

Виставка проекту триватиме з 23 червня до 22 липня. Потрапити на неї може кожен охочий за адресою КО «Інститут розвитку міста» (вул. Небесної Сотні, 1/23, 2-й поверх). Свої пропозиції щодо проекту потрібно вносити у письмовій формі на адресою irm2030poltava@gmail.com.

6 липня, об 11:00, в приміщенні «Інституту розвитку міста» планують провести презентацію та громадські обговорення проекту детального плану території. Після цього виконавчий комітет затвердить результати громадських обговорень, а забудовник отримає право на будівництво багатоповерхівок. Орієнтовно підготовчі роботи до будівництва можуть початися вже цього року.

Однак слід враховувати, що частина полтавців протестує проти забудови зеленої зони біля Прирічкового парку. І чи вдасться забудовнику домовитися із людьми, покаже час.

Нагадаємо, на сесії Полтавської міськради 18 червня депутати затвердили кадастрові межі Прирічкового парку.


Джерело: www.poltava.pl.ua

Категорії: Новости Полтавы

23.06.2021 17:19