У маріупольців є можливість побувати у «Музейній лабораторії»

Вперше у Маріупольському краєзнавчому музеї створена дослідницька виставка «Музейна лабораторія». На ній можна подивитися не тільки на 19 цікавих експонатів, а й дізнатися про процес їх вивчення та дослідження. 

Виставка є результатом сумісної праці співробітників Маріупольського краєзнавчого музею, Музею народного побуту та Художнього музею ім. А.І. Куїнджі. Кожен співробітник дослідив один або кілька музейних предметів, які представляють інтерес з точки зору атрибуції або історичної, етнографічної, природознавчої, художньої значності.

У  процесі дослідження кожен предмет розкрив свій особливий зміст, історію походження, дату виготовлення, його призначення, біографію пов’язаних з ним героїв тощо. Вся інформація та детальні фото розміщені на банерах, які супроводжують експонати замість традиційних етикеток.

Це обрядові експонати різних конфесій, фото, предмети побуту, зброї, картина, макет судна та природничі матеріали. Предмети не пов’язані один з одним. Вони надійшли до музею у різні часи протягом століття, але є те, що їх об’єднує – здатність поділитися своїми таємницями.

На виставці передбачена можливість самостійно ознайомитися з експонатами або прослухати індивідуальну екскурсію-бесіду. Для цього підготовлена інтерактивна зона, де можна не тільки потримати у своїх руках старовинні предмети, але й спробувати свої сили у якості музейника, взяти участь у квесті, розгадати вікторину.

«Музейна лабораторія» працюватиме протягом літніх місяців: з 10:00 до 18:00, крім понеділка та вівторка. Приходьте, буде цікаво!


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

23.06.2021 12:59