У Маріуполі на 70 «Затишних дворів» стане більше

Гарний та упорядкований двір отримують жителі, які прийняли рішення перейти в ОСББ. З 2016 року в Маріуполі відкрили понад 350 «Затишних дворів». Вони зручні, безпечні та багатофункціональні. Маріупольці отримують зону відпочинку, зелений куточок, ігровий або спортивний майданчик, лавочки, альтанки та багато інших елементів затишку.

Кошти на виконання робіт виділяються з міського бюджету по Програмі підтримки ОСББ. У цьому році на реалізацію проєкту направлено 84 мільйони гривень. Планується упорядкувати 70 дворів. У 46-ти з них вже ведуться роботи.

«Ключове в наших «Затишних дворах» - це те, що жителі самі приймають рішення, як буде виглядати територія. Разом з проєктувальниками визначають місця для альтанки, ігрової зони, майданчиків для сушки речей та пішохідних доріжок. Так, двір ставати не просто гарним, але і максимально комфортним», - зазначив директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Сергій Марчук.

Зараз роботи ведуться по вулиці Азовстальській, 170 в Лівобережному районі.

«Затишний двір» був нашою мрією. Створивши ОСББ, ми були особливо раді тому, що можемо самі визначити його вид. Вже тоді ми розуміли, яким він буде. Особливо нам не вистачало місця для паркування автомобілів. Ще необхідно було розширити дорогу та хотілося велику дитячу площадку», - ділиться голова ОСББ Тетяна Рачевська.

У дворі вже зробили відмостку, розділили територію на зони для дітей і дорослих, замінили бордюри, виклали ФЕМ. Попереду - асфальтування дороги, облаштування дитячого майданчика, клумб і встановлення лавочок. Незабаром двір стане комфортним місцем для відпочинку - як для дорослих, так і дітей.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

23.06.2021 12:57