У Маріуполі біля шкіл встановлюють велопарковки

Понад 100 велопарковок встановлюється біля шкіл та університетів. Сьогодні умови для вільного користування двоколесним транспортом отримали учні та викладачі школи №10. Проєкт впроваджується завдяки ініціативі «Маріуполь - місто майбутнього». Вона реалізується за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування в Східній Україні».

«Проєкт обрали самі жителі шляхом електронних консультацій з громадськістю та опитування на сайті Маріупольської міської ради. Всього жителі визначили п’ять інфраструктурних рішень, які зроблять місто більш комфортним для життя», - розповів головний спеціаліст управління проєктами Сергій Зубенко.

Директорка школи №10 Наталя Зьома наголошує, велопарковки сприятимуть формуванню у дітей фізичної активності та здорового способу життя.

«У нас є зона відпочинку та діють різноманітні секції. Тож навіть зараз діти приїжджають до школи. Багато, хто з них має велосипеди. Тож це важлива та актуальна ідея», - зазначає керівниця закладу.

Учень 8-го класу Сергій Федорук займається влітку у шкільній секції з футболу. Сьогодні він приїхав до школи на велосипеді: «Я користуюся велосипедом з п’яти років. Звичайно, до школи на ньому не приїздив, бо не було, де ставити. Тепер думаю їздити на велосипеді постійно».

Реалізація цієї ідеї стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). «Демократичне врядування в Східній Україні» - п'ятирічний проєкт, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), спрямований на зростання суспільної впевненості та довіри між громадянами та органами влади на сході країни, краще розуміння ключових реформ, нових можливостей і суспільних змін. Проєкт працює в Донецькій та Луганській областях і спрямований на розширення участі громадян в процесах управління на основі інклюзивних і демократичних громадянських цінностей, підвищення ефективності надання державних послуг, інтеграції відособлених, вразливих та ізольованих співтовариств, зміцненню суспільної ідентичності, і створення можливостей для регіону очолити демократичні перетворення в Україні.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

23.06.2021 12:54