Делегація з Франції висловила підтримку Маріуполю

Сьогодні до Маріуполя завітали депутат Національних зборів Франції П’єр Персон та підприємець і консультант Едвард Мейор. Вони зустрілися з мером Вадимом Бойченко. Під час зустрічі обговорили проєкти націлені на розвиток міста.

Зокрема, міський голова розповів про Стратегію розвитку до 2021 року, яка дозволила залучити іноземні інвестиції. Окремо згадав спільні проєкти з Францією щодо будівництва водоочисного заводу та реконструкції Набережної. Вадим Бойченко поділився ініціативами, реалізація яких сприятиме подальшому розвитку Маріуполя. Серед них, будівництво аеропорту та об’їзної бетонної дороги.

«Сьогодні Маріуполь не має необхідної логістики для того, щоб збільшити темпи розвитку. Аеропорт покращить інвестиційну привабливість та сприятиме бізнес-активності. Вже є проєкт, проте необхідно політичне рішення на міжнародному рівні. Об’їзна дорога зв'яже металургійні комбінати та морський порт. Дозволить збільшити відвантаження металопродукції без шкоди транспортної інфраструктури міста. Результат - збільшення економічного потенціалу всього регіону», - сказав мер.

Також Вадим Бойченко наголосив на важливості реконструкції Набережної, яка сприятиме створенню туристичного кластеру та покращення залізничного сполучення. Мета – знизити час перебування за маршрутом Маріуполь-Київ до 10 годин.

У свою чергу, П’єр Персон та Едвард Мейор відзначили динамічність розвитку міста, успішне поєднання культурно-туристичної сфери з індустріальною.

«Франція продовжить підтримувати розвиток України та Маріуполя. Ми зацікавлені у встановленні партнерських відносин, як між країнами, так і між містами. Готові сприяти налагодженню подібного діалогу», - заявив П’єр Персон.



Джерело: https://mariupolrada.gov.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

10.06.2021 18:05