Міхеіл Саакашвілі відкрив у Маріуполі Офіс простих рішень

Голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі завітав на відкриття Офісу простих рішень та результатів. Він почав працювати на базі Beetroot academy. Його завдання – лобіювати інтереси міста на національному рівні.

Міхеіл Саакашвілі розповів, що разом з народними депутатами оцінили, в першу чергу -  туристичний потенціал міста. Відвідали набережну та ознайомилися з концепцією її реконструкції.

«Разом з депутатами міжфракційного об’єднання хочемо допомогти Маріуполю стати містом-магнітом для всієї України. У міста приголомшливий туристичний потенціал. Ми повинні примусити всіх не заважати відкриттю аеропорту. До кінця року тут має бути аеропорт. Це наша перша мета», - зазначив голова комітету.

Міхеіл Саакашвілі додав, що вже домовилися з міністром інфраструктури про здійснення ремонту дороги Маріуполь-Бердянськ. Крім того, офіс сприятиме формуванню консорціуму приватного бізнесу та муніципальної влади.

Заступник міського голови Сергій Орлов наголосив, подібна допомога сприятиме реалізації масштабних проєктів.

«Ще кілька років тому ми навіть не могли мріяти про такі проєкти. Туризм, оновлені набережні, аеропорт. Це стратегічно важливі ініціативи, які, я впевнений, стануть реальністю. Маріуполь отримає новий виток розвитку», - зазначив він.

Після відкриття офісу Міхеіл Саакашвілі зустрівся з представниками бізнесу. Заступник міського голови Олександр Кочурін презентував основні компоненти плану з трансформації міста в туристичний кластер.

«Наша основна цінність та потенціал – море. Ми плануємо реконструювати три пляжні зони. Вони мають стати основним магнітом для туристів. Проте вони мають бути наповненими. Виділили компоненти: проведення масштабних культурних івентів, створення найбільшого аквапарку в Україні та відкриття парку атракціонів», - розповів заступник міського голови.

Олександр Кочурін наголосив, в планах посилити й інші точки розвитку. Зокрема, оновити стару частину міста, інфраструктуру та сприяти розвитку готельно-ресторанного бізнесу.


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

10.06.2021 18:02