Німеччина допоможе змінити економіку Маріуполя

До Маріуполя завітали представники Федерального союзу сприяння розвитку економіки та зовнішньоекономічних зв’язків (BWA). Вони відвідали ряд інфраструктурних об’єктів міста та підписали Меморандум про співробітництво.

Заступник міського голови Сергій Орлов розповів гостям про успіхи та досягнення міста за останні шість років. Серед них, лідерство Маріуполя у рейтингу прозорості, реалізація масштабних інвестиційних програм направлених на оновлення муніципального транспорту, центрів адміністративних послуг, оновлення шкіл та дитсадків. Також поділився планами на майбутнє – будівництво водоочисного заводу та модернізації системи вуличного освітлення.  

«Ключова наша задача – трансформація економіки з індустріальної до постіндустріальної. У цьому колосальний досвід має Німеччина. Такі міста, як Бохум, Дортмунд вже пройшли цей шлях. Тож для нас важливо вивчити стратегії їхнього успіху. Крім того, підписання Меморандуму дасть можливість нашим промисловим та аграрним фірмам здійснювати експорт та імпорт, налагодити контакти у Німеччини. Ключове - побудувати довгострокове співробітництво», - зазначив Сергій Орлов.

Президент Федерального союзу Томас Саппер подякував представникам муніципалітету за запрошення.

«Наша мета – допомогти «побудувати мости» між представниками економіки, промисловості. Це важливо, як для німецьких фірм, які ми хочемо залучити до України, так і для українських компаній, які хочемо залучити до Німеччини. Дуже раді, що у Маріуполі ми можемо співпрацювати з командою, яка готова до дій», - підкреслив він.

Томас Саппер відзначив свої враження від стратегічних планів з трансформації міста та створення умов для молоді.




Джерело: https://mariupolrada.gov.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

17.05.2021 17:18