У Маріуполі запущені шість фонтанів

Сьогодні одночасно були запущені шість фонтанів Маріуполя. Про їх роботу розповів перший заступник міського голови Михайло Когут.

«Кожен фонтан - унікальний. У них є своя філософія та історія. Будівництво фінансується спонсорами і партнерами міста. Вже в кінці серпня плануємо відкрити ще два фонтани в парку Гурова. Маріуполь можна буде з упевненістю називати містом фонтанів», - зазначив Михайло Когут.

Разом з журналістами Михайло Когут пробіг під фонтаном на площі Миру і Свободи і зізнався, що зробив це вперше. Наслідувати приклад першого заступника мера тепер може кожен. Фонтани в Маріуполі будуть працювати до пізньої осені. З вівторка по неділю, з 10 ранку до 11 ночі. Щопонеділка проводитимуться технічні роботи.

Маріупольські фонтани по праву вважаються гордістю міста. Наприклад, арочний - входить в Книгу рекордів України, як найбільший. Його довжина - 37 метрів, ширина - 7,5 метрів. Фонтан в Театральному сквері є міні-копією фонтану з Скай Гардена в Лондоні. Це сучасна пішохідна конструкція з підсвічуванням і музичним супроводом. Світлодінамічний пішохідний фонтан біля Лівобережного «Мультицентру» має 16-метрову чашу, а також унікальні туманоутворюючі форсунки.

До речі, спеціально до відкриття сезону маріупольцям пропонують взяти участь в Фотоквесті. Для цього потрібно зробити фото на фоні всіх шести фонтанів. Перші три учасники, які відправили свої фотографії отримають брендовані сувеніри (екоторбу, блокнот, ручку, фотобук і магніти). Подробиці за посиланням.

Крім цього, молодь Маріуполя планує запустити танцювальний флешмоб. Знімаючи відео на фоні фонтанів.

Фонтани розташовані: в Театральному сквері, на Грецькій площі, в Міському саду, на площі Свободи, в парку «Веселка» та у будівлі «Мультицентр».


Джерело: https://mariupolrada.gov.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

30.04.2021 17:16