У Полтаві померла професор ПДАУ Ірина Маркіна

Ірина МаркінаІрина Маркіна

На 58 році життя померла професор кафедри менеджменту Полтавського державного аграрного університету Ірина Маркіна

8 квітня Полтавський державний аграрний університет повідомив про передчасну смерть завідувача та професора кафедри менеджменту Ірини Маркіної.

«Уся академічна спільнота Полтавського державного аграрного університету сумує з приводу важкої та непоправної втрати доктора економічних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України, завідувачки кафедри менеджменту Маркіної Ірини Анатоліївни.

У нашій пам’яті Ірина Анатоліївна назавжди залишиться натхненницею, захисницею, добрим другом, доброзичливою колегою, надійним наставником, прекрасним педагогом, фахівцем своєї справи. Вона виявляла живущу енергію та світло. Передчасна смерть Ірини Анатоліївни — це непоправне горе для її рідних, близьких, друзів, колег, учнів та послідовників.

Глибоко сумуємо з приводу цієї непоправної втрати та висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким. Тримайтесь, ми з Вами. Віримо, що Всемилостивий Господь прийме її світлу та щиру душу в Царство Небесне. Вічна світла пам’ять нашій колезі», — сказано у повідомленні ПДАУ.

Ірина Маркіна тривалий час працювала у ПУЕТ, ПолтНТУ та ПДАУ. Під її керівництвом підготовлено до захисту близько 35 кандидатських та 3 докторських дисертації.

Маркіна має 543 опубліковані праці, у тому числі 392 наукових і 151 навчально-методичного характеру. Серед наукових праць 69 — у закордонних виданнях.

За роки професійного зростання працювала в різноманітних науково-громадських структурах. За досягнуті успіхи у професійній праці та громадському житті нагороджена почесними грамотами МОН України, правління Укоопспілки та ЦК Профспілки працівників споживчої кооперації, Полтавської обласної ради, пам’ятним годинником від Президента України, почесними знаками «Відмінник освіти України» та «За наукові досягнення».


Источник: www.poltava.pl.ua

Категории: Новости Полтавы

08.04.2021 17:31