У Маріуполі встановлять 12 інформаційних табло

Цього року в Маріуполі з'явиться пілотний проєкт нової «Розумної зупинки» з сонячними панелями. Крім того, встановлять 12 інформаційних табло. Проєкт реалізується в рамках підписаної грантової угоди з USAID. Він включає п'ять малих інфраструктурних смарт-проєктів, які обрали самі жителі шляхом електронного голосування.

В рамках реалізації проєкту планується встановити інформаційні табло, де буде доступна інформація про час приходу транспорту. Так, таке табло буде обладнано біля зупинки з сонячними панелями, яка з'явиться біля торгово-розважального центру «Порт-Сіті». Також будуть встановлені лавочки, usb-розетки для зарядки смартфонів. Ключове - павільйон буде повністю незалежним завдяки установці двох сонячних панелей. Загальна вартість зупинки і 12 табло - майже 800 тисяч грн.

«Електронні табло - це чудова ідея. Раніше чекаєш автобус і не знаєш, коли він приїде. Тепер завжди бачиш час прибуття потрібного транспорту. Радує, що таких табло побільшає», - розповіла мешканка 23-го мікрорайону Ірина Носова.

Завдяки прийнятій Стратегії розвитку міста, в даний час встановлено 72 сучасні зупинки з інформаційними табло. У планах - продовжити модернізувати зупинкові павільйони.

«Демократичне врядування в Східній Україні» - п'ятирічний проєкт, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), спрямований на зростання суспільної впевненості і довіри між громадянами і органами влади на сході країни, краще розуміння ключових реформ, нових можливостей і суспільних змін. Проєкт працює в Донецькій та Луганській областях і спрямований на розширення участі громадян в процесах управління на основі інклюзивних і демократичних громадянських цінностей, підвищення ефективності надання державних послуг, інтеграції відособлених, вразливих та ізольованих співтовариств, зміцненню суспільної ідентичності, і створення можливостей для регіону очолити демократичні перетворення в Україні.



Джерело: https://mariupolrada.gov.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

01.03.2021 16:15