До Маріуполя хочуть повернути Макдональдз

В ряде стран мира запрещен McDonalds | TradeMaster
До Маріуполя хочуть повернути популярну корпорацію швидкоїжі - Макдональдз. Розмістити кафе планують на Грецькій площі.

Про це стало відомо під час пленарного засідання міської ради.

На сесії депутатів Маріуполя відбулись справжні дебати. Більшість присутніх виступала проти того, щоб віддавати приватному підприємцю басейн біля будівлі виконкому та "Гіпромезу", що у центрі міста, для будівництва ресторану.

"Та міжнародна мережа, що планує повернутись до міста, яка є міжнародним показником, фактором стабільності. Це новий сигнал для інвестування, для розвитку і для співпраці саме з громадою, де ця мережа знаходиться. І зі всією повагою для кожного, можна попрацювати і зробити так, щоб усі рослини зберегти. Але ця мережа повинна зайти у місто. Тому що це фактор розвитку", - про це сказав депутат Микола Трофименко.
Він зазначив, що маріупольці чекають повернення цієї мережі до міста. Проте, інші депутати почали виступати проти. Бо тоді доведеться знову проводити ремонтні роботи на відреконструйованій площі.

"Ми ніколи і нікому не давали в реконструйованому парку будувати ресторан, або щось. Власник перед передачею будівлі (ред. - "Гімпромезу") до маріупольської громади, виключив цю споруду (ред. - басейн). І зараз в нього є 276 м². Я пропоную зробити наступне, проголосувати за таку правку, щоб під приводом забудови, але без зміни цільової придатності. Нехай він використовується, як басейн", - сказав депутат Максим Бородин.

Але заступник міського голови Олександр Кочурін, зазначив, що на місці басейну хочуть збудувати МакДональдз.

З першого разу депутати міської ради не ухвалили питання. З 52 проти виступили 19. І через те, що 4 людини не голосували, депутати заново переголосовували. З другої спроби це питання підтримали 29 депутатів, та 21 був проти. Рішення було прийнято.

Джерело: tv7.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

26.02.2021 16:20