У Маріуполі відкриють перший в області басейн олімпійського масштабу


Про це розповів міський голова Вадим Бойченко на засіданні Ради розвитку громад і територій, яке пройшло під керівництвом Президента України Володимира Зеленського. Мер зазначив, що Маріуполь розвиває масовий спорт на європейському рівні, і вже цього року планує відкрити найбільший та найсучасніший басейн у Донецькій області.

«Маріуполь думає про здоров'я людей. Ми реалізували унікальний проект у рамках нашої країни, запустивши роботу комунального підприємства «М-спорт». Масовим спортом в Європі займаються 50% жителів, а в Україні - лише 12%. Три роки тому спільно з футбольним клубом «Шахтар» розробили стратегію розвитку спорту. Як результат - сьогодні 42% жителів Маріуполя займаються масовим спортом. Це наше ключове досягнення», - зазначив Вадим Бойченко.

Мер запросив Президента України на відкриття найбільшого басейну в області - «Нептун». Щоб прискорити терміни реалізації проєкту, він запропонував посилити фінансову підтримку з боку держави. Володимир Зеленський пообіцяв допомогти з вирішенням цього питання.

«У Маріуполя з'явилася можливість відкрити ще один об'єкт олімпійського рівня. Таких басейнів в Україні всього вісім. Це 50-метровий басейн, який дасть можливість нашим плавцям стати майбутніми олімпійськими чемпіонами», - підкреслив Вадим Бойченко.

 



Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

26.02.2021 12:42