У Маріуполі 20 ОСББ планують провести енергомодернізацію будинків

Енергомодернізацію проведуть завдяки участі в державній програмі з енергоефективності. Про це розповів начальник управління з питань розвитку та підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків Сергій Марчук.

«Програма реалізується спільно з державним Фондом енергоефективності. Вона дозволить продовжити термін експлуатації житла. Маріупольці отримають більш комфортні умови для життя. Ключове - жителі зможуть економити на оплаті комунальних послуг», - розповів Сергій Марчук.

Згідно з програмою, витрати 500 перших ОСББ, чиї заявки візьмуть в роботу, на 70% компенсує держава, на 10% місто. Жителям залишиться доплатити всього 20%. Решта будинків зможуть отримати компенсацію від держави - 50%, від міста - 30%.

ОСББ за проспектом адмірала Луніна, 31 вже провели енергоаудит і подали заявку. За словами голови Олени Доценко, жителі підтримують плани з енергомодернізації будинку.

«Проєктом передбачена повна модернізація системи опалення, встановлення «розумної рамки», утеплення фасаду. Аудит показав, що після комплексних робіт ми зможемо зменшити споживання енергетичних ресурсів до 50%. А це означає, що кожен житель побачить цю різницю в своїх квитанціях за комунальні послуги», - зазначила голова.

Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя

23.02.2021 17:08