Поліцейські Донеччини вшанували пам'ять загиблого спецпризначенця Віталія Мандрика, який врятував Маріуполь від теракту

Шість років тому у цей день, 23 лютого 2015 року, боєць спецпідрозділу «Сокіл» Віталій Мандрик був вбитий при затриманні групи диверсантів, які перевозили вибухівку. Церемонії на честь героя поліція провела у його рідному місті Покровську та в Маріуполі, мешканців якого він врятував - ціною власного життя. Крім того, пам'ять правоохоронця, який був майстром спорту України, увічнено в щорічному турнірі з рукопашного бою.


Віталію Мандрику - навіки 27. Відданий, енергійний, завжди «на позитиві» - таким він залишився у пам’яті рідних, друзів і колег. Хлопець завжди був там, де найнебезпечніше: вижив у Дебальцевому, а повернувшись, разом із двома напарниками зіткнувся сам на сам із диверсійною групою. Злочинці планували теракт у півмільйонному Маріуполі та саме доставляли вибухівку. Вони відкрили вогонь, поранивши правоохоронців. Рана Віталія стала смертельною. Проте терористів було зупинено, а місто - врятовано.

Сьогодні поліцейські Донеччини зібралися разом, щоб вшанувати загиблого героя. На меморіальному заході у Покровську були присутні мама Віталія та його донечка Діана. Їй був лише рік, коли тато загинув, і відтоді про неї піклуються правоохоронці, зокрема бійці спецпідрозділу КОРД. Учасники церемонії поклали квіти до могили спецпризначенця.

Хвилина мовчання та салютний залп у небо – так віддали шану Віталію Мандрику в Маріуполі, де він служив до останнього подиху. Захід відбувся біля пам’ятного знаку на місці загибелі правоохоронця.

Віталія знають як бійця - у житті, службі та спорті. У пам'ять майстра бойових мистецтв, в скарбниці якого – не одна перемога, поліція започаткувала турнір з рукопашного бою. Цього року за кубок імені Віталія Мандрика змагалися понад 50 співробітників правоохоронних органів.

«Битися, як Віталій» вийшли 8 команд, серед яких представники не тільки поліції, але й Національної гвардії, Донецького юридичного інституту, Державної служби з надзвичайних подій, Донецького прикордонного загону та служби судової охорони.

Відкрив змагання виконуючий обов’язки начальника поліції Донецької області Артем Кисько.

«Це був гідний вчинок справжнього офіцера, який запобіг страшному терористичному акту. Ми пам’ятаємо підрив моста, який на довгий час залишив місто Маріуполь без залізничного сполучення, ми пам’ятаємо низку вбивств та інших тяжких злочинів, які скоїла ця диверсійна група. І цього дня, 23 лютого 2015 року, мав відбутися ще один теракт, в якому повинні були загинути багато мешканців Маріуполя. Але мобільний блокпост, де несли службу працівники ДАІ та «Соколу», стали на заваді терористам. Ми пишаємося вчинком нашого товариша, що ми мали честь знати Віталія. У наших серцях панує гордість за те, що в поліції Донеччини служать такі люди», - звернувся до присутніх з промовою Артем Кисько.

Перше місце у турнірі посіла команда військовослужбовців в/ч 3035 Національної гвардії, «срібло» виборола команда поліції Донеччини, а закрили трійку лідерів представники ДЮІ.

В особистих заліках майже всі призові місця посіли бійці спецпідрозділу КОРД. Найсильнішими стали представник Краматорського райуправління поліції Михайло Шелест та боєць КОРДу з позивним «Топаз», які отримали золоті медалі.











Джерело: police.dn.ua

Категорії: Новини Маріуполя

23.02.2021 16:48