Полтавка стверджували на суді, що обманювала наркозалежних і продавала їм кавовий розчин замість опію

Полтавка стверджували на суді, що обманювала наркозалежних і продавала їм кавовий розчин замість опію

Прокуратура довела, що жінка продавала опій та метадон, а не каву, як вона стверджувала на суді. Обвинувачена отримала шість років тюрми

Шість років позбавлення волі з конфіскацією майна — такий вирок Полтавського апеляційного суду стосовно полтавки, засудженої за злочини у сфері обігу наркотичних засобів. Про це повідомили у прес-службі Полтавської обласної прокуратури.

У судах двох інстанцій жінка стверджувала, що обманула наркозалежного і продавала кавовий розчин замість опію. Проте прокурором, який підтримував публічне обвинувачення, на підставі проведених експертиз та зібраних доказів доведено вину полтавки у реалізації метадону та опію ацетильованого.

За матеріалами Октябрського райсуду Полтави, який відбувся 13 березня 2020 року, відомі подробиці цієї справи. Суд під головуванням судді Тетяни Січиокно, тоді встановив, що незаміжня, безробітна, раніше судима полтавка Юлія К. 12 серпня 2019 року у своїй квартири продала залегендованій особі за 300 грн ацетильований опій

21 серпня вона купила та продала наркотичний засіб метадон. Того ж дня у ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання правоохоронці вилучено медичний шприц, заповнений метадоном, а також кристалічну речовину білого кольору, яка містила метадон.

Суд кваліфікував правопорушення за ч. 2 ст. 307 КК України, як незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів, особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинені повторно.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена Юлія К. визнала себе винуватою у продажі метадону, але пояснила, що сама є наркозалежною. Того дня інший наркозалежний наполегливо вимагав від неї продати йому метадон. Вона побоялася його розправи, а тому погодилася на реалізацію наркотичної речовини.

Щодо продажу ацетильованого опію, то обвинувачена пояснила, що замість наркотику збула кавовий розчин. Однак це заперечила судова експертиза.

Адвокат обвинуваченої заявив, що правоохоронці спровокували його підзахисну на злочин. Однак суд вирішив, що скоєні кримінальні правопорушення певно були б вчинені і без втручання поліції.

У підсумку суд вирішив визнати Юлію К. Винуватою та призначив їй суворе покарання — позбавлення волі на строк 6 (шість) років з конфіскацією всього майна, що є її особистою власністю.


Источник: www.poltava.pl.ua

Категории: Новости Полтавы

02.12.2020 20:52