Поліція області відкрила 6 кримінальних проваджень по факту підкупу виборців — 2 з них зареєстровані у Полтаві

Поліція області відкрила 6 кримінальних проваджень по факту підкупу виборців — 2 з них зареєстровані у Полтаві

З початку виборчої кампанії і по сьогоднішній день зареєстровано на Полтавщині 87 адмінпротоколів та розпочато 19 кримінальних проваджень стосовно порушень виборчого законодавства

Як повідомив начальник Полтавського відділення поліції Сергій Бейгул, в день виборів було складено 23 протоколи — у Шевченківському районі, 1 — у Київському і жодного — у Подільському. 2 кримінальні провадження розпочаті по факту підкупу виборців.

Стосовно останнього, то «Полтавщина» отримала відео затримання учасника «виборчої мережі». На відео затриманий говорить про 400 грн за роботу і кандидата «Мамая».

Нагадаємо про затримання ще одного ймовірного учасника такої «піраміди» в день виборів.

Поліція Полтавщини продовжує приймати повідомлення про порушення виборчого законодавства. Як повідомив керівник прес-служби Нацполіції Полтавщини Юрій Сулаєв, в день виборів 25 жовтня складено 35 адмінпротоколів, у день тиші 24 жовтня — 4 адмінпротоколи, а до цього, з початку виборчої кампанії 5 вересня — 48 адмінпротоколів. За цей час розпочато 19 кримінальних проваджень, останнє — з приводу фальсифікації виборів у Зіньківському районі. Ще 6 проваджень стосуються підробки документів та ще 6 по факту підкупу виборців. Наразі перебувають на розгляді ще 200 повідомлень про порушення виборчого законодавства.


Источник: www.poltava.pl.ua

Категории: Новости Полтавы

27.10.2020 15:11