Старшокласники Краматорська познайомилися з професією поліцейського

Фестиваль поліцейської та юридичної освіти відбувся на площі Миру, де зібралися учні п’яти краматорських шкіл. Під час масштабної презентації хлопці і дівчата дізналися, як вступити до профільних навчальних закладів, та безпосередньо поспілкувалися з людьми, які охороняють безпеку. Цікавим досвідом зі школярами поділилися криміналісти, кінологи, вибухотехніки, патрульні.
Освітній фестиваль провели представники Головного управління Національної поліції в Донецькій області та Донецького юридичного інституту. На свято було запрошено учнів 11-х класів. Захід дав змогу підліткам особисто познайомитися з поліцейськими, а також більше дізнатися про роботу сучасної поліції.
Курсанти ДЮІ і учасники «Ліги майбутніх поліцейських» розповіли, чим їх привабила професія правоохоронця, а досвідчені офіцери, керівники великих підрозділів, поділилися історіями свого успіху.

Для школярів працювали тематичні локації, де можна було поспілкуватися з представниками різних служб. Криміналісти показали дітям своє обладнання, за допомогою якого збирають сліди на місці злочину. Вибухотехніки представили екіпірування для розмінування вибухових пристроїв. А кінолог із своїм чотирилапим помічником продемонстрували, як знаходять заховані зброю або наркотики. Також хлопці і дівчата зустрілися з патрульними поліцейськими і поліцією охорони.

Від представників юридичного інституту старшокласники отримали всю необхідну інформацію про вступ до вишу та переваги навчання в ньому. Зокрема, в ДЮІ діє програма, яка дозволяє отримати якісну вищу освіту за три роки та мати повноцінну роботу без відриву від навчання.

Для учнів виступили оркестр поліції Донеччини, ансамбль барабанщиць і курсанти з творчими номерами.



Відділ комунікації поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Краматорска

14.09.2020 00:07