Із 17 зареєстрованих за добу хворих на коронавірус 11 прибули з інших регіонів — головний медик Полтавщини

Із 17 зареєстрованих за добу хворих на коронавірус 11 прибули з інших регіонів — головний медик Полтавщини

Віктор Лисак повідомив, що більшість хворих на COVID-19 приїхали на Полтавщину з інших регіонів України: з міст Одеса, Трускавець, Рівне, населених пунктів Тернопільської, Луганської, Івано-Франківської та Харківської областей

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це повідомили у прес-службі Полтавської ОДА. Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив, що Полтавщина має певні ризики щодо розповсюдження коронавірусної інфекції, так як межує з областями, що нині віднесені до зони ризику.

За інформацією директора Полтавського обласного лабораторного центру Андрія Хайлова, Полтавщина за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19 відноситься до «зеленої» зони адаптивного карантину.

— В області показник заповнюваності ліжок — 5,5%, кількість тестувань — 48,69 на 100 тисяч населення, новий показник активних хворих на 100 тисяч населення 9,4%. За таким показниками наша область знаходиться в «зеленій» зоні, — сказав Андрій Хайлов.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, лише за останню добу в області зареєстровано 17 лабораторно підтверджених випадків захворювання. Зокрема, 11 хворих людей прибули з інших регіонів — з міст Одеса, Трускавець, Рівне, населених пунктів Тернопільської, Луганської, Івано-Франківської та Харківської областей. Ці регіони повністю або частково віднесені до «червоної» та «помаранчевої» зон, до того ж рівень захворюваності в цих областях продовжує зростати.

— Людям варто обачніше ставитися до подорожей. Це нині небезпечно. Їхні мандри і бажання відпочити приводять до плачевних наслідків. Також лікарі рядять утриматися від подорожей без особливої потреби, відвідування курортних областей та багатолюдних заходів, — сказав Віктор Лисак.

Комісія рекомендувала забезпечити дотримання діючих в області карантинних обмежень.


Джерело: www.poltava.pl.ua

Категорії: Новости Полтавы Новини Трускавця

14.08.2020 23:11