На Донеччині створено інформаційну платформу безпеки для дітей


Відтепер хлопці та дівчата зі всього регіону мають змогу користуватися сервісом підвищення безпеки й правового захисту – для школярів створено гарячу лінію в Донецькому юридичному інституті МВС України. В рамках проєкту мобільні групи поліції провели близько 120 зустрічей зі школярами 20 громад, які знаходяться на лінії зіткнення.

Впродовж місяця більше 2500 школярів отримали соціально корисну та правову інформацію від поліцейських. Заходи були проведенні в рамках інноваційної програми «Рівність. Безпека. Право», ініціаторами якої стали поліція Донеччини та громадська організація «Маріупольська спілка молоді».

Під час зустрічей зі школярами поліцейські охопили одразу кілька найбільш актуальних тем: питання гендерної рівності, правила поведінки з вибухонебезпечними предметами, прийоми самооборони та ознайомлення з існуючими професіями в правоохоронних органах.

Заняття проводилися як на базі шкіл, так і в режимі онлайн. Діалог був наповнений практичними завданнями та вікторинами, аби інформація була більш доступна та зрозуміла.

Наразі на базі ДЮІ вже працює гаряча лінія, де діти та їх батьки можуть отримати правову консультацію та контакти доступних в регіоні сервісів щодо психологічної допомоги у складних ситуаціях.

Також лігівці з НВК «Ліцей-школа №48» запропонували продовження проєкту під назвою «Поліцейські – наші друзі», який представлятиме собою неформальне спілкування молоді та їх батьків з поліцейськими, що дасть змогу встановлювати довіру та більш якісне порозуміння між поліцією та громадськістю.

Телефон гарячої лінії ДЮІ МВС України – 098 854 73 65.




Відділ комунікації поліції

Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

14.08.2020 11:16