Стрілянина в Броварах: суд обрав запобіжний захід ще 3 фігурантам

Стрілянина в Броварах: суд обрав запобіжний захід ще 3 фігурантам

1 червня суд заочно арештував фігуранта провадження про стрілянину у Броварах Київської області, який перебуває в розшуку, а ще двом обрав домашній арешт.

Джерело: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ввечері 1 червня у коментарі до свого ж посту у Facebook

Пряма мова Авакова: "Щодо Броварів: щойно суд прийняв рішення про запобіжний захід ще по трьом фігурантам справи: одному – що перебуває в розшуку – утримання під вартою без застави (заочно).

Двом іншим визначено домашній арешт через визнання провини, співпрацю зі слідством і свідчення, які підтверджують створення організованої групи з метою вчинення протиправних дій.

Це підкріплює позицію слідства. Робота триває".

Цьому передувало: Раніше 20 учасників стрілянини через перевезення у Броварах суд ухвалив узяти під варту на два місяці без права внесення застави.

Передісторія:

  • 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями, 3 чоловіків отримали поранення. Повідомляли про 20 затриманих. За даними УП, частина учасників перестрілки місцеві, частина – з Вінницької області. 
  • Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що причиною стрілянини став розподіл міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація.   
  • Поліція відкрила 4 провадження за фактом стрілянини: за статтями хуліганство, незаконне поводження зі зброєю, умисне знищення або пошкодження майна, замах на вбивство двох і більше осіб.
  • 30 травня поліція визначила більше 60-ти учасників перестрілки, включаючи замовників. 
  • 31 травня повідолмялося, що 11-м учасникам перестрілки у Броварах на Київщині обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Джерело: https://www.pravda.com.ua/

Категорії: Новости Броваров

02.06.2020 12:02