Сіті-бот Назар допоможе відстежувати незаконні МАФи у Маріуполі

Днями у сервісі сіті-бот Назар з’явилася нова функція - перевірка легальності МАФів. Таким чином, будь який мешканець міста може швидко та зручно перевірити легальність будь-якого МАФа у місті.

Крім того, маріупольці зможуть подавати через сіті-бота скарги щодо незадовільного обслуговування, стану об’єкта та незаконної торгівлі.

У випадку знаходження МАФа у базі даних, яка постійно оновлюється, користувач отримує інформацію стосовно орендаря, строків укладання та дії договору, а також цільового призачення земельної ділянки. Якщо об’єкта немає у базі сервісу, сіті-бот запропонує подати заявку. Разом з контактними даними є можливість передати максимум три фото та геодані розташування МАФа. Згодом вони перейдуть на розгляд до департаменту активів, а за результатами її обробки заявник отримає автоматичну відповідь.

Новий функціонал сіті-бота Назар реалізовано спільно з департаментом активів та інформаційних технологій.

Посилання на відеоінструкції:  https://youtu.be/i8O4Qkj_EIg (легальний МАФ), https://youtu.be/HiNLtciKrcA  (заявка).
Варто відзначити, сіті-бот Назар почав роботу у листопаді 2018 року. За цей час загальна аудиторія сервісу зросла до 50 тисяч користувачів, а географія маріупольського сервісу розширилась на інші міста (Дрогобич, Тернопіль, Луцьк). Йде впровадження ще у декількох містах.

У 2019 року Сіті-бот Назар став переможцем національного конкурсу Open Data Challenge 2019, що проводиться за підтримки Міністерства з питань цифрової трансформації України, в партнерстві з Фондом Східна Європа, TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та 1991 Open Data Incubator.

Для використання сервісу необхідно зі свого смартфону, на якому має бути встановлено Viber чи Telegram, перейти за посиланням https://citybot.pro/citybot-nazar-mariupol та обрати потрібний месенджер. На вказаному сайті Ви також знайдете відповіді на часті запитання і відео інструкції з користування.

Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Луцка Новости Тернополя Новини Дрогобича

14.05.2020 09:37