Поблизу Маріуполя правоохоронці вилучили боєприпаси

Дружківчанин зберігав вдома гранати та пуско-транспортний контейнер РПГ-22, а мешканець Мангушського району знайшов боєприпаси на вулиці та одразу повідомив про це в поліцію.


Співробітники Дружківського відділення поліції спільно з оперативно-пошуковим відділом за місцем дислокації населений пункт Краматорськ управління оперативно-розшукової діяльності Східно-регіонального управління Держприкордонслужби України та співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях викрили мешканця міста Дружківка, який зберігав вибухонебезпечні предмети.

Після відпрацювання отриманої оперативної інформації відносно 36-річного чоловіка правоохоронці зібрали необхідні матеріали, на підставі яких отримали ухвалу суду на проведення обшуку.

Під час слідчих дій за місцем мешкання фігуранта поліцейські вилучили 2 гранати РГД-5 та запали УЗГРМ до них, гранати РГД-33 та Ф-1, хвостову частину гранати та пуско-транспортний контейнер РПГ-22.

Все виявлене вилучено для подальшого проведення експертизи. Сам власник схрону пояснив, що вибухонебезпечні предмети знайшов на звалищі.
За даним фактом поліцією Дружківки під процесуальним керівництвом прокуратури проводиться досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.
Мешканець Мангушського району, прогулюючись вулицею, виявив підозрілі предмети та зателефонував до поліції.
На місці працювала слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Правоохоронці вилучили 6 корпусів ручних гранат, протитанкову гранату та 290 набоїв різного калібру.
Поліцейські звертають увагу громадян, які зберігають вибухонебезпечні предмети незаконно та мають бажання добровільно роззброїтися, згідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального Кодексу України вони звільняються від кримінальної відповідальності.
Якщо Ви знайшли вибухонебезпечні предмети або маєте інформацію про тих, хто їх незаконно зберігає, повідомте про це до поліції за телефоном 102.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Новини Маріуполя Новости Дружковки

30.04.2020 12:48