Криклій: планувати відпустки можна не раніше другої половини літа


Карантинні обмеження на транспорті будуть знімати тільки поступово. Про це в інтерв'ю BBC News Україна розповів міністр Криклій.

Першими планують відновити приміські електрички.

Залізниця точно не запрацює до травневих свят. Але конкретних дат її перезапуску в уряду наразі немає.

"Почнемо з приміського транспорту, який довозить людей до міст, до промислових об'єктів. Ми обговорюємо, які обмеження діятимуть на цьому транспорті: це масочний режим та менша кількість пасажирів у вагоні. Зрозуміло, що коли в один вагон електрички вранці втиснуться 60 пасажирів, то про жодну соціальну дистанцію не йтиметься".

Обмеження у транспорті ще досить довго можуть діяти у всіх видах транспорту: без масок не пускатимуть у метро, автобуси, трамваї, тролейбуси, міжміські автобуси та потяги. Також пасажирам обов’язково будут міряти температуру. Крім того, уряд планує обмежувати кількість пасажирів в одному вагоні. 

"Нам точно доведеться забути про міжміські перевезення з набитими пасажирами салонами", - сказав Криклій.

Відновлення авіасполучення в Україні, за прогнозами Криклія, буде залежати від того, коли інші країни відкриють свої повітряні простори. 

Найпопулярніші напрямки пасажирських авіаперевезень - це Туреччина та Єгипет. Відновлення авіасполучення з Україною залежатиме, зокрема, й від того, як будуть діяти саме вони.

Якщо Україна пройде епідемію краще, ніж більшість інших країн, то зможе відкрити ринок внутрішніх авіаперельотів раніше за міжнародні рейси.

"Реалістично планувати відпочинок на другу половину літа. Але це якщо всі будуть дотримуватися правил безпеки, не ризикуватимуть собою та близькими. І якщо ми побачимо, що статистика покращується, тобто крива захворювань не зростає", - припустив міністр.

Джерело: www.bbc.com

23.04.2020 18:08