Туристична галузь під загрозою: українські санаторії звернулись до уряду

На сьогоднішній день закриті практично всі українські санаторно-оздоровчі та готельні комплекси, через епідемію коронавірусу .

Загальнодержавний карантин, який впровадив український уряд, задля припинення епідемії корона вірусу в Україні, може знищити українські курорти. Під загрозою опинились лікувально-оздоровчі заклади.
Про це пише інформагенція УНІАН, із посиланням на прес-службу Центру розвитку туризму України.

Повідомляється про те, що більше 20 керівників санаторіїв, курортних готелів та громадських організацій, що представляють курорти Закарпаття, Львівської, Херсонської, Черкаської та Донецької областей звернулися з відкритим листом до керівництва держави з проханням вжити невідкладних заходів щодо підтримки галузі лікувально-оздоровчого туризму в Україні.

"Сьогодні закриті практично усі санаторно-оздоровчі та готельні комплекси на курортах України, десятки тисяч працівників опинились в неоплачуваних відпустках, чимала кількість вимушена була звільнитись" - йдеться у листі.

"Ми розуміємо, що післякарантинний період буде не легшим - громадяни не матимуть коштів для відпочинку та оздоровлення, що у результаті може призвести до банкрутства усієї галузі", - відзначають керівники санаторіїв та готелів курортної сфери.

Представники курортної галузі України просять від уряду надати безвідсоткові кредити на оплату праці до кінця 2020 року, запровадити програму короткострокових кредитів на відновлення послуг, зниження тарифів на електроенергію та воду, а також скасувати податок на прибуток та єдиний соціальний внесок для підприємств до кінця року.



Джерело: www.unian.ua

Категорії: Новости Новини Львова Новости Славянска Новости Херсона Новини Трускавця

30.03.2020 10:40