Двоє маріупольчанок втратили понад 20-ти тисяч гривень замовивши в інтернет-мережі маски та антисептики

Картинки по запросу "шахраї в интернете"
Поліція Маріуполя попереджає громадян: не перераховуйте гроші за товар на перед, будьте пильними, користуйтеся лише перевіреними сайтами з продажу та робіть замовлення накладеною платіжкою.

Нещодавно, жертвами шахраїв стали 2 маріупольчанки, одна з яких перерахувала невідомим 21 тисячу гривень за медичні маски, а друга 1000 гривень за антисептичні препарати. Жінки так і не отримали товар, а продавці позбулися сім-карток.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не піддаватися на вимогу інтернет-продавців щодо перерахунку передоплати, а розраховуватись за товар під час його отримання, попередньо перевіривши цілісність та якість замовленого. Крім того, якщо «покупець» вашого товару вимагає в вас додаткову інформацію з картки ( код, термін придатності або іншу подібну інформацію) в жодному разі не передавайте йому ці дані, адже в цьому разі ви 100% ризикуєте залишитися без заощаджень на рахунку.

Крім того, ви можете перевірити дані продавця через сервіс «STOP FRAUD», що функціонує на сайті кіберполіції - https://cyberpolice.gov.ua

Якщо ви стали свідками протиправних дій ( шахрайства в інтернет-мережі) або потребуєте допомоги, звертайтеся до Департаменту кіберполіції за формою зворотнього зв’язку - https://ticket.cyberpolice.gov.ua, на електронну адресу callcenter@cyberpolice.gov.ua або за номером 0-800-50-51-70.

Центральний відділ поліції

Донецької області


Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

26.03.2020 13:29