Окупанти перешкоджають моніторинговим патрулям спостерігачів та життєво важливим поїздкам громадян

Окупанти перешкоджають моніторинговим патрулям спостерігачів та життєво важливим поїздкам громадян
Як повідомили у прес-службі Донецького прикордонного загону, учора через КПВВ «Гнутове» до тимчасово окупованої території слідував чоловік для проходження чергового циклу курсу хіміотерапії. Враховуючи наявність підтверджуючих документів та життєво важливу необхідність проходження лікування саме в лікаря, що призначив курс, Командувачем об’єднаних силу було прийнято окреме рішення щодо пропуску чоловіка до тимчасово окупованого Донецька.

Проте під вечір прикордонниками довелось повертати людину з так званої «сірої зони» на контрольовану територію. З пояснень чоловіка стало відомо, що не зважаючи на його вмовляння і переконання проросійські бойовики після трьох годин очікування відмовили йому у в’їзді та вигнали геть без пояснення причин. При цьому підтверджуючі документи та аргументи щодо життєвої необхідності перетину лінії розмежування російські найманці взагалі не брали до уваги.

Крім того учора в цьому ж дорожньому коридорі збройні формування країни-агресора заблокували переміщення на тимчасово окуповану територію України моніторингового патруля СММ ОБСЄ.

ℹМи рекомендуємо не наражати себе та своїх близьких на небезпеку та утриматися від перетину лінії розмежування на період карантину. Адже не зважаючи навіть на дійсно важливі обставини російська окупаційна адміністрація перешкоджає усім спробам в’їзду на тимчасово окуповану територію України.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

26.03.2020 12:43