Аеропорт Одеса перевів вильоти всіх рейсів до нового терміналу

Вчора, 16 лютого, в одеському аеропорту завершили переніс вильотів рейсів всіх авіабортов в новий термінал. Тепер новий аеровокзальний комплекс обслуговує всіх пасажирів, що відправляються або прибувають.

Більшу частину авіакомпаній перевели в новий термінал ще в грудні минулого року. В старій будівлі обслуговувався тільки лоу-кост Ryanair. Тоді в аеропорту це пояснювали бажанням авіакомпанії виконувати посадку пасажирів в літак без використання автобусів.
Дійсно, раніше, з старого терміналу люди могли пройти до літака пішки. Зараз, на новий термінал можна потрапити тільки автобусом. Це пов'язано з неготовністю нового перону, в зв'язку з чим повітряні судна паркують на старих стоянках на відстані декількох сотень метрів.

Новий термінал в Одесі майже в 3,5 рази більше за попередній: він має площу 29 тис. Кв. метрів, проти 8 тис. кв. Його будівництво було розпочато ще в 2012 році.

У 2017 році в нову будівлю перевели приліт внутрішніх і міжнародних рейсів. З 2019 року тут почали обслуговувати вильоти спочатку внутрішніх, а потім міжнародних рейсів.

На першому поверсі будівлі розташована зона реєстрації пасажирів, що вилітають і зал прильоту. На третьому рівні мандрівники проходять контроль на авіаційну безпеку, після чого потрапляють в зал вильоту. Пасажири міжнародних рейсів додатково проходять митний і паспортний контроль.

Джерело: www.avianews.com

Категорії: Новости Одессы

17.02.2020 13:30