Лиман Куяльник стане національним природним парком

В Одеській області планують створити національний природний парк "Куяльницький". Про це повідомляється на офіційній сторінці Одеської ОДА, із посиланням на директора департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації Алана Джіоєва.
 NEWS

Територія природного парку охопить Лиманський, Біляєвський, Іванівський райони області, а також, частково, саму Одесу.

«У 2020 році департамент екології та природних ресурсів сформує проект створення національного природного парку «Кульяницький». Після цього ми передамо його до Міністерства енергетики та захисту довкілля. Ця ініціатива дозволить захистити та зберегти унікальний курорт для всіх мешканців Одеської області», — зазначив Алан Джіоєв.

Нагадаємо, у березні 2019 року Куяльник визнали курортом державного значення.


Примітка редакції: Куяльницький лиман - унікальне місцеродовище рапи та ілової багнюки. Природна сіль та мінеральні води мають ефективне застосування у широкому спектрі хвороб нервової системи, опорно-рухового апарату, органів кишково-шлункового тракту та інших.
Куяльницький лиман та Куяльницьке місцеродовище мінеральних вод відноситься до категорії лікувальних з 1996 року, (Постанова "Про затвердження переліку водних об'єктів, що належать до категорії лікувальних» від 11.12.1996)

Категорії: Новости Одессы

27.01.2020 14:43