360 метрів заборонених знарядь лову, реальна шкода рибному господарству та необлікований плавзасіб - які результати дають рейди прикордонників по узбережжю Азовського моря

360 метрів заборонених знарядь лову, реальна шкода рибному господарству та необлікований плавзасіб - які результати дають рейди прикордонників по узбережжю Азовського моря

Лише за тиждень пошукових рейдів Донецького прикордонного загону, спільно з Азовським рибоохоронним патрулем та Нацполіцією з метою протидії завдання шкоди природному світу держави - результат у 360 метрів заборонених знарядь лову, виявлених при використанні громадянами поблизу Маріуполя, населеного пункту Ялта і селища Урзуф. Про це повідомили у прес-службі Донецького прикордонного загону.

Вказані знаряддя лову передано представнику рибоохоронного патруля.

Використовуючи заборонені знаряддя лову, громадяни порушують п.3. 15 Наказу № 19 "Правил любительского та спортивного рибальства" від 15.02.1999 року. В таких випадках складаються протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства).

Окрім цього, дільничними інспекторами Держприкордонслужби в районі річки Кальміус, виявлено громадянина, який здійснював незаконий рибний промисел забороненими знаряддями лову. Близько півсотні пеленгасів дорівнюють заподіяній шкоді рибному господарству України на суму понад 33000 грн. В діях вищезазначеного громадянина вбачаються ознаки злочину за ст. 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Дільничними інспекторами було виявлено також і громадянина України, який зберігав плавзасіб, що не був поставлений на облік на об'єкті базування, чим порушив вимоги п.26 ПКМУ 1147, та, крім того - міг поставити у небезпеку себе, адже не поодинокими є затримання наших рибалок ФСБ РФ. А у тих випадках, коли плавзасоби не стоять на обліку і не виходять в море з визначених пунктів базування зникнення людини відстежується не одразу.
За даним фактом складено протокол за ст.202 КУпАП.

Донецький прикордонний загін НАГАДУЄ громадянам, що перед тим, як приступати до вилову риби слід ознайомитися з законодавчими нормами, аби не нашкодити природному світу, а разом з тим - собі.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Ялты Новости Урзуфа

24.01.2020 12:36