Вино - це алкогольний напій з різних сортів винограду. Різниться воно по сортам винограду. Наприклад, червоне сухе вино виготовляється з винограду темно-червоних сортів і цінуватися завдяки своїй користі для організму. Цей виноград зріє довше ніж білий, але смак його від цього набагато краще. Не варто забувати, що у великих дозах будь-який алкогольний напій може завдати шкоду здоров'ю людини, але, якщо пити його в невеликих кількостях, тоді можна уникнути серцево-судинних захворювань, поліпшує роботу кишково-шлункового тракту, зменшує апетит, добре діє. Червоне сухе вино як вибрати - це питання цікавить багатьох покупців, особливо тих, які хочуть порадувати свою половинку романтичною вечерею і хорошим вином.
Коли був зроблений вибір яке червоне сухе вино вибрати, далі потрібно вирішити з чим його пити. Щоб зробити якесь блюдо з добре збалансованим смаком, для цього потрібно використовувати різні добавки у вигляді спецій, але, щоб насолодитися вже готовою їжею, її потрібно приймати з певною «компанією» і це в даному випадку відноситься до алкогольних напоїв, які розкриють смак страви якнайкраще.
Червоне сухе вино ідеально поєднується з такими м'ясними стравами: шашлик, запечені свинячі ребра, копченості, томатні супи зі свининою. До риби краще підійде біле вино, а не червоне, але виняток становить тунець або риба приготована на грилі з ароматними травами. Але також багато хто знає, що до вина найкраще подавати сир. Але тут також є свої правила і сорт сиру залежить від міцності вина і його віку.
Якщо вино старе, тоді не потрібно перебивати його смак різкими сортами сиру та до нього ідеально подавати моцарелу, не солону бринзу. Якщо червоне сухе вино є міцним, тоді йому компанію можуть скласти такі види сирів: Камамбер, Пекоріно, Чеддер, Гауда. До будь-якого провину червоного кольору добре підійде сир з цвіллю і інші сири м'яких сортів.