У поліції Донеччини відкрили каплицю, де лунають молитви за українських правоохоронців

У поліції Донеччини відкрили каплицю, де лунають молитви за українських правоохоронців
8 жовтня відбулося освячення каплиці Св. Архістратига Божого Михаїла, що розташована на території Головного управління Національної поліції в Донецькій області. Святкове служіння провів предстоятель Православної Церкви України Епіфаній, митрополит Київський та всієї України.

Храм було збудовано у цьому році для відправлення духовних потреб співробітників поліції. Архістратиг Михаїл - покровитель військових та поліцейських, який перемагає у битві проти сил зла. Тому тут молять за усіх захисників – тих, хто щодня ризикує своїм життям заради інших, і полеглих героїв.

Участь у відкритті каплиці взяли начальник поліції Донецької області Микола Семенишин, керівники територіальних підрозділів поліції, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, військові капелани і представники духовенства Православної церкви України області, правоохоронних відомств, Донецької облдержадміністрації та Маріупольської міської ради.

«Ми пам’ятаємо побратимів, які загинули за незалежність нашої держави. Це наступний крок до збереження духовності, твердості духу та віри у нашу перемогу», - відзначив Микола Семенишин.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив храм та звернувся до поліцейських із духовною промовою.

«Цей храм освячено на честь Св. Архістратига Божого Михаїла, який буде охороняти всіх тих, хто працює для того, щоб присікати зло і примножувати добро. На кожному з вас лежить велика відповідальність – бути справедливими та робити все для того, щоб в українській державі запанував справедливий мир, щоб кожен відчував себе захищеним», - зазначив митрополит Епіфаній.

Він підкреслив, що каплиця відчинена для кожного вірянина, який має право прийти помолитися і отримати духовну підтримку.

Крім того, під час візиту в музей поліції Донеччини митрополит поповнив його фонд літературою та пам’ятними монетами.



Відділ комунікації поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

09.10.2019 11:36