Як вести блог в інстаграмі під час вагітності: 4 корисних поради

«Вагітні» блоги дуже популярні серед жіночої аудиторії. Такий собі онлайн-щоденник може допомогти жінці спрямувати хвилювання й тривогу у творче русло. Деякі майбутні мами починають писати під час вагітності, щоб ділитись корисною інформацією з іншими жінками при надії. Деякі – заради отримання вигоди та заробітку через монетизацію блогу. Однак, якою б не була ваша мета, ми розповімо про чотири важливі кроки, котрі повинна зробити кожна мама-блогер заради успішності власного блогу.

Плануйте публікації

Найактивніші блоги про материнство мають у середньому кілька дописів на тиждень. Для вагітних блогерів цієї кількості достатньо, щоб поділитися найкращими і найгіршими моментами кожного тижня. Бажано розпочати робити пости на початкових термінах, а не на 26 тиждень вагітності.

Якщо блог призначено для особистих (некомерційних) цілей, однієї публікації на тиждень може бути достатньо, щоб задовольнити цікавість підписників. Коли блог про вагітність масштабується, потрібно змішувати види публікацій. Щотижня має бути допис для роздумів, цікава історія або подія, відео тощо. Це надзвичайно важливо, щоб утримати наявних читачів та залучити нових.

Не тримайте блог у таємниці від рідних

Нехай сім'я та друзі дізнаються про блог. Якщо у вас є сторінки на Facebook, MySpace або профілі в інших соціальних мережах, опублікуйте оголошення про створення нової сторінки в Instagram. Робіть репост кожного допису в інстаграмі на ваші персональні сторінки у соцмережах. Так можна зацікавити ширшу аудиторію та отримати нових підписників з-поміж давніх знайомих, колишніх однокласників та сусідів.

Особливо чутки про блогерство поширюються у невеликих містечках, де всі знають одне одного. У таких випадках вдається швидше зібрали значну кількість підписників з нуля.

Використовуйте реальні фото та відео

Важко переоцінити важливість графічного матеріалу для успіху блогу про вагітність. Фотографії можуть не тільки пробудити візуальний інтерес до вашого блогу, але й створити активність, привернути увагу рекламодавців. Спробуйте розміщувати фотографії животика, що росте щомісяця.

Завантажуйте на IGTV відео, в яких коротко та цікаво розповідаєте про проблеми вагітності тиждень за тижнем та ділитесь лайфхаками.

Така інформація буде цікавою не лише для вагітних підписниць, але й для дівчат, які тільки-но планують вагітність і багато уваги приділяють пошуку корисної інформації у мережі.

Слідкуйте за іншими блогами про материнство

Перш ніж розпочати створення блогу, перегляньте інші подібні сторінки про вагітність та материнство. Зверніть увагу на публікації, які вам подобаються найбільше. Можна використовувати у власному блозі статті з сайту «Нестле Бебі» (без дослівного копіювання, оскільки це порушує авторське право).

На що потрібно звернути увагу при аналізі інших тематичних блогів?

  • Довжина та зміст постів
  • Використання зображень та відео
  • Посилання на інші блоги чи сайти
  • Періодичність публікацій
  • Наявність реклами
  • Теми, які викликають бурхливі коментарі
  • Візуал: шаблони, шрифти, пресети
  • Хештеги та заголовки

Якщо ви збираєтесь вести сторінку для широкої аудиторії, обов'язково приєднуйтесь до спільноти блогів про вагітність, наприклад, до Клубу турботливих матусь «NestleBaby». Вступ до такої спільноти підвищить інтерес до вашого блогу й подарує вам додаткових читачів.


19.09.2019 14:57