Проект «Безпечний будинок» в дії: поліцейські Маріуполя встановили осіб, які пошкодили колеса автівок

Підозрюваними у хуліганських діях виявилися двоє неповнолітніх. Викрити порушників вдалося за допомоги камер відеоспостереження. За фактом відкрито кримінальне провадження.
До Центрального відділу поліції Маріуполя надійшла інформація про те, що невідомий порізав колеса на кількох автомобілях. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група.

Оперативники опитали ймовірних свідків та перевірили записи з камер відеоспостереження, які розташовані на багатоповерхівці в рамках поліцейського проекту «Безпечний будинок».
Вже за кілька годин особи підозрюваних були встановлені. Ними виявилися двоє неповнолітніх 12 та 13 років. Хлопці пояснили, що вони вирішили позмагатися, хто більше пошкодить коліс на автівках.
Така витівка тягне за собою кримінальну відповідальність. На даний час до поліції звернулися 10 власників пошкоджених авто.
Відносно порушників відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Санкція статі передбачає позбавлення волі строком до 4 років.
У зв’язку з тим, що вказані парубки не досягнули віку кримінальної відповідальності, згідно Кримінального кодексу України до них може бути застосовано примусові заходи виховного характеру, а які саме буде вирішувати суд.

Центральний відділ поліції
Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

17.09.2019 17:34