Пенсионный фонд в смартфоне: в Украине тестируют новый сервис

Пенсионный фонд в смартфоне: в Украине тестируют новый сервис


Пенсионный фонд Украины (ПФУ), утвердивший ранее показатель средней заработной платы для вычисления пенсий, запустил в тестовом режиме новый электронный сервис – мобильное приложение "Пенсионный фонд", информирует пресс-служба ПФУ.

"Проект "Пенсионный фонд Украины в смартфоне" разработан с целью реализации развития системы предоставления электронных услуг "е-пенсия" и обеспечивает максимально удобное и оперативное взаимодействие граждан с Пенсионный фондом", – говорится в сообщении.

За даними прес-служби, мобільний додаток забезпечує:

  • користування електронними послугами фонду з мобільних пристроїв;
  • доступ усіх працюючих (застрахованих осіб) до інформації, що міститься в електронній обліковій картці соціального страхування, яка перебуває в Реєстрі застрахованих осіб за анкетними даними, заробітній платі та інформації про набутий страховий стаж;
  • захист прав застрахованих осіб шляхом контролю за сплатою страхувальниками страхових внесків;
  • доступ пенсіонерів до даних електронної пенсійної справи;
  • оперативний доступ до електронного реєстру листків непрацездатності;
  • підвищення якості надання послуг.

У ПФУ додали, що найближчим часом з'являться інші можливості, зокрема надання документів для призначення/перерахунку пенсій в "один клік" (е-пенсія) і запис на прийом до відділів обслуговування.

Новини "Сьогодні" писали, що, за даними ПФУ, з 1 січня 2016 року по 1 липня 2019-гопенсіонерів в Україні стало менше майже на 946,6 тис. осіб. До липня їх чисельність становила майже 11,35 млн осіб.

 


Источник: Сегодня

17.09.2019 10:59