Файне місто 2019: підсумки

 Файне місто
Міжнародний музичний фестиваль пройшов у Тернополі, з 25 по 28 липня. 

 Масштабний оупен ейр фестиваль Файне місто 2019 завершився. Він проходив з 25 по 28 липня, на Тернопільському іподромі, але на ці чотири фестивальні дні його перетворили на справжній музичний мегаполіс.

 Файне місто

 Цього року, як і минулого, всю територію поділили на мікрорайони та площі із унікальними архітектурними спорудами та локаціями. "Файне місто - територія вільних людей" - такої концепції дотримуються організатори фесту, а тому на час проведення кожен відвідувач може отримати максимум вражень та відчути себе по-справжньому вільним у цьому місті. Файне місто пропонує своїм відвідувачам стати не просто сторонніми спостерігачами, а справжнім громадянами та долучатися до самоврядування та розбудови міста. Саме ця унікальна концепція підкорила серця десятків тисяч фестивальників, які відвідали цьогоріч Файне місто.

 Файне місто

 Окремої уваги серед традицій фестивалю заслуговує Парад вільних людей, який відбувається у останній день. Це парад-конкурс на найкращій костюм, і тут видно, що у вільних людей Файного міста дійсно нема обмежень. 

Серед учасників можна було помітити шотландців у кільтах, героїв популярних серіалів, мультсеріалів, міфічних істот. Обирають переможця шляхом голосування на головній сцені, за кількістю оплесків. Цього року найбільшу підтримку отримав учасник у костюмі Тора. Від організаторів фестивалю він отримав білет на наступне Файне місто 2020. Також відмітили костюм дівчини НЛО - вона також отримала квиток. Ведучі запевнили, що цю традицію будуть продовжувати і закликали усіх файних людей до участі у параді на наступний рік. 

Усі 4 дні Файного міста безмежно насичені та яскраві. Музична складова оупен-ейру вражає своїм різноманіттям: на 7 сценах можна зустріти різні музичні жанри, від електронної до важкого року. Загалом, на фестивалі дали виступ близько ста музичних колективів та виконавців з України, Німеччини, Швеції, Швейцарії, Росії. 

Про початок фестивалю можна почитати тут  

 Не обійшлося, нажаль, цього року без прикрих подій - яскравий шведський гурт Avatar, який мав закрити третій день на Dark stage, не зміг перетнути кордон. Фанати залишились дуже засмучені, адже Avatar досить відомий своїми шоу, у яких поєднує звучання важкого металу з театром та цирком. Проте виступ головних хедлайнерів фестивалю, німецького пауер-хеви-метал гурту Powerwolf, та шведського дет-метал гурту Arch Enemy викликав шквал позитивних емоцій у всіх фестивальників. Обидва колективи дали потужні та яскраві виступи, під які відривалися усі прихильники важкої музики. Powerwolf зробив феєричне шоу, у прямому сенсі цього слова, - на останній композиції гурту відбуолося справжнє піротехнічне шоу, яке закрило не тільки їх виступ, але й сам фестиваль Файне місто 2019. 

Проте у продажу вже з'явились квитки на наступний фест Файне місто 2020, який відбудеться з 30 липня по 2 серпня наступного року. 

У вас вже є можливість долучитись до легендарної події та стати її частиною! Білети можна купити ТУТ

Повний фоторепортаж дивіться ТУТ

 Файне місто

 Файне місто

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Тернополя

30.07.2019 22:30