З початку року поліцейські Слов’янська притягнули до відповідальності більше 30 власників зброї

У чотирьох громадян були анульовані дозволи на право носіння та зберігання вогнепальних предметів.

На обліку поліції Слов'янська перебуває більше 1700 власників різних видів зброї.

Контроль за дотриманням встановлених правил та умов зберігання небезпечних предметів, а також їх використання здійснюють як співробітники дозвільної системи, так і дільничні офіцери, а також групи реагування патрульної поліції під час патрулювання.

Вже цього року правоохоронці склали 34 адміністративних протоколи щодо порушників норм законодавства. Більше 20 громадянин порушили строк володіння зброї, 3 – не дотримувалися правил зберігання, ще двоє взагалі не мали необхідних документів на право власності. При цьому було анульовано 4 дозволи на право носіння та зберігання зброї.

Крім того, аби уникнути кримінальної відповідальності, мешканці Слов’янська добровільно видали поліцейським 2 гладкоствольні рушниці та 4 газових пістолети.

Поліцейські закликають власників небезпечних предметів неухильно дотримуватися порядку та умов їх зберігання, а також своєчасно звертатися до територіальних органів поліції з приводу перереєстрації зброї та подовження терміну дії дозволу на право її носіння та зберігання – щонайменше за місяць до закінчення терміну дії.

Слов'янський відділ поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Славянска

19.02.2019 18:07