Поліція перевіряє інформацію про продаж виборчого голосу у Маріуполі

Під час моніторингу мережі інтернет поліцейські виявили оголошення з текстом «Продам голос за кандидата на виборах. Є можливість продажу 2-х голосів». Нагадуємо, голосування за гроші тягне за собою кримінальну відповідальність. Максимальне покарання – до 2 років позбавлення волі.
З початку року на Донеччині зареєстровано 66 повідомлення про правопорушення виборчого законодавства.
З них 37 - порушення передвиборчої агітації, 11 повідомлень – про підкуп виборців.
Важливо! Ст. 160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму) передбачає відповідальність для обох сторін – того, хто пропонує гроші, і того, хто їх бере.
Одержувачу коштів загрожує покарання від штрафу до 2 років обмеження волі. Максимальне покарання для особи, яка вчинила підкуп, - до 7 років позбавлення волі.

Завдання поліції - виявлення та припинення таких фактів. Так, вчора ввечері на одному з сайтів поліцейські виявили оголошення з пропозицією продати свій голос. Факт зареєстрований в журнал Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про правопорушення та інші події. Триває перевірка.
Також поліцейськими задокументовано 5 адміністративних порушень, пов’язаних з виборчим процесом. За усіма складені протоколи за ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск).
Якщо ви маєте інформацію про будь-які порушення виборчого законодавства, повідомляйте до поліції за телефоном 102.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

15.02.2019 12:38