Школярі Донеччини стануть спеціалістами з врегулювання конфліктів між однолітками

Поліцейські розпочали підготовку перших медіаторів для «Шкільної служби порозуміння». Тренінги проходять у рамках реалізації Регіональної програми профілактики правопорушень серед дітей на території Донецької області на 2019-2022 роки. У Маріуполі першими до впровадження проекту долучилися старшокласники спеціалізованої школи №42.


На першому етапі реалізації Регіональної програми ювенальні поліцейські вперше в Україні пройшли навчання та стали сертифікованими фахівцями з медіації.


Наступним кроком стали заняття для старшокласників, що стартували по всій області. Тренінг «Медіація та альтернативне врегулювання спорів» для учнів школи №42 провела старший інспектор відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Донецької області Валерія Федіна.
До проведення заходу долучились представники Головного територіального управління юстиції Донецької області Олена Горустович та Марія Танаджі.

В ході тренінгу діти ознайомилися з поняттям медіації та медіатора, як посередника між сторонами конфлікту.
Близько 90% тренінгу складалося з відпрацювання практичних комунікативних навичок, яке проходило в форматі рольових ігор та роботи в малих групах.
Такі заняття відбудуться у всіх школах Донеччини, де в подальшому будуть створені групи медіації. Підлітки зможуть примиряти конфлікти у власному середовищі, діючи за принципом «рівний – рівному», а також самостійно представляти та захищати свої права та законні інтереси.

Впровадження Регіональної програми профілактики правопорушень серед дітей на території Донецької області на 2019-2022 роки у школах Донецької області дозволить знизити рівень скоєння злочинів неповнолітніми до мінімуму.

Вже зараз поліція фіксує зниження рівня злочинності порівняно з аналогічним періодом минулого року. Так, в січні 2019 року дітьми скоєно 20 правопорушень, що на 23% менше, ніж в січні 2018 року.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

14.02.2019 11:10