В «Академії поліції» ДЮІ пройшов день відкритих дверей під гаслом «Моя професія – моє майбутнє»

Захід був присвячений 26-й річниці з Дня заснування Донецького юридичного інституту МВС України, як вищого навчального закладу. Аби ближче познайомитися з професією поліцейського, до закладу завітали школярі Маріуполя, Нікольського, Мангушського та Волноваського районів.



«Господарі» вишу не просто розповіли про навчання та роботу правоохоронців, а підготували для гостей екскурсію максимально наближену до реаліїв курсантського життя.



Для початку майже 200 учнів більше дізналися про щоденну роботу слідчих, оперуповноважених, дільничних офіцерів поліції, інспекторів-криміналістів, приватних детективів та виконавців, керівників служби безпеки, нотаріусів та адвокатів. Також охочі отримали детальну консультацію про умови вступу до вишу на 2019 рік.
На іншій локації курсанти продемонстрували елементи стройової підготовки, а в тирі на гостей чекав огляд зброї та спецзасобів, які знаходяться на екіпіруванні сучасних поліцейських.



Школярі дізналися як правильно тримати пістолет та спробували самостійно розібрати-зібрати автомат.
Перемістившись до спортивної зали, майбутні поліцейські продемонстрували прийоми рукопашного бою та елементи гирьового спорту. Школярі навчилися техніки самозахисту та першочерговим діям при загрозі ножа та пістолета.
Від заходу екскурсанти отримали сильні емоції: хлопці були в захваті від набутих навичок поводження зі зброєю, а дівчата захопилися професією експерта-криміналіста. Більшість школярів пообіцяли повернутися до вишу, тільки вже в статусі курсантів.


Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

11.02.2019 17:46