Двоє жителів Донеччини заарештовані за збут наркотиків, в тому числі до окупованої території

Співробітники управління протидії наркозлочинності поліції Донецької області викрили групу осіб, які збували великі партії марихуани на території регіону,а також перевозили через лінію розмежування. За рішенням суду двоє жителів Дружківки взяті під варту на два місяці з правом внесення застави в розмірі понад 76 тисяч гривень.

Наркоділки займалися реалізацією каннабісу «оптом». Наркотик збували партіями по 50-100 г. Зазвичай за 100 г марихуани виручали близько півтора тисяч гривень. Зловмисники мали чітко визначене коло клієнтів та використовували заходи конспірації.
Наркотики йшли і на тимчасово окуповану територію. В ході документування злочинної діяльності поліцейські спільно зі співробітниками Державної прикордонної служби перекрили канал постачання марихуани через лінію розмежування.
На КПВВ Мар’їнка правоохоронці зупинили автомобіль, з якого було вилучено 4 пакунки з наркотичною речовиною. Каннабіс був захований всередині банок із заготовками на зиму.

В ході документування злочинної діяльності оперативники здійснили 8 оперативних закупок та зібрали докази щодо осіб, причетних до наркотрафіку.
Фіналом тривалої роботи стала операція із затримання двох наркодилерів. Ними виявилися жителі Дружківки, 29 і 39 років. Обидва неодноразово судимі, один із них - за незаконний обіг наркотиків.
У спільників вилучено партію марихуани, а також мобільні телефони, які вони використовували у злочинній діяльності. Канал надходження наркотику встановлюється.
Суд образ затриманим запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 60 діб.
Триває досудове розслідування а ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті – до 10 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Дружковки

06.02.2019 10:23