Дружківському водію повідомлено про підозру у пропозиції надання хабара патрульним поліцейським

Дружківському водію повідомлено про підозру у пропозиції надання хабара патрульним поліцейським
У рамках досудового розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, слідчим отримано достатньо ґрунтовних підстав для повідомлення про підозру водію одного з приватних підприємств, який, порушивши правила дорожнього руху, намагався уникнути відповідальності шляхом «підкупу» поліцейських.

Установлено, що 30 січня 52-річний чоловік, перебуваючи за кермом автомобіля «ГАЗ-3302», проїхав одне з перехресть у м. Дружківці на жовтий сигнал світлофору.

У ході подальшого спілкування зі співробітниками сектору реагування патрульної поліції Дружківського відділу поліції Краматорського ВП ГУ НП в Донецькій області правопорушник висловив пропозицію надати неправомірну вигоду у розмірі 150 грн інспекторам за вирішення питання стосовно не притягнення його до адміністративної відповідальності - у вигляді накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 50 штрафних балів за правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 (порушення правил проїзду перехресть, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника) КУпАП.

Про отриману від водія пропозицію поліцейські повідомили слідчо-оперативну групу, а отже неправомірні дії зловмисника було припинено.

Наразі досудове розслідування кримінального провадження триває під процесуальним керівництвом Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури .

Прес-служба прокуратури Донецької області

Джерело: Guru.ua

Категорії: Новости Дружковки

04.02.2019 16:26