Слов'янські поліцейські притягли до відповідальності хлопця за цькування одногрупника

В поліцію звернувся неповнолітній, який вже тривалий час піддається булінгу з боку одногрупника. Хлопець повідомив, що спочатку він намагався ігнорувати задирання, сподіваючись, що образнику набридне, але ситуація лише загострювалась. Не бажаючи допустити тяжких наслідків, хлопець із батьками звернувся до поліції.


Працівниками ювенальної превенції була проведена профілактична бесіда із кривдником (булером) та останнього було притягнути до адміністративної відповідальності ст. 173-4 "Булінг (цькування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівники ювенальної превенції постійно проводять профілактичні бесіди в учнівському середовищі, спрямовані на моральне виховання молоді, повагу один до одного та недопущення порушень прав іншої людини. Також поліцейські знайомлять дітей зі змінами в законодавстві України, які гарантують захист постраждалим від булінгу та які наслідки чекають самих булінгістів.

Інспектори ювенальної превенції закликають дітей не соромитися та не боятися звертатися по допомогу до поліції, адже факти булінгу в закладах освіти все ж таки трапляються і іноді потребують більш дієвих заходів, ніж бесіда.

Нагадаємо, що Кодекс про адміністративні правопорушення доповнено статтею 173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу».

Булінг (цькування) - діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Покарання - штраф від 850 до 1700 гривень або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Якщо правопорушення вчинено особою віком від 14 до 16 років, штраф накладатиметься на батьків.

До відповідальності притягується і керівник освітньої установи, якщо вчасно не повідомив про факти булінгу до органів поліції. Санкція - штраф від 850 до 1700 гривень або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням до двадцяти процентів заробітку.

Слов'янський відділ поліції

Донецької області


Джерело: Guru.ua

Категорії: Новости Славянска

31.01.2019 17:57